της Ελενας Ερμείδου

Εντονη φαίνεται να είναι η δραστηριότητα των Επαγγελματικών Ταμείων μέσα στο 2019με την νέα νομοθεσία. Η κυβέρνηση στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος σχεδιάζει την ίδρυση Κρατικού Επαγγελματικού Ταμείου, σύμφωνα με πληροφορίες του IW και τα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση της Ελληνικής Ενωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Φέρεται επίσης να δημιουργείται η δυνατότητα οι ασφαλισμένοι να μπορούν να επιλέξουν φορέα ασφάλισης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Το Κρατικό Επαγγελματικό Ταμείο θα είναι ανταγωνιστικό των Ιδιωτικών Ταμείων, ωστόσο σύμφωνα με την ΕΛΕΤΕΑ, εξυγιαίνοντας ακόμα περισσότερο το θεσμό στην Ελλάδα.

Πάντως, η ΕΛΕΤΕΑ αναφερόμενη στα θέματα που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη των ΤΕΑ παρουσίασε σειρά ρπτά προτάσεων που έχει υποβάλλει στο υπουργείο Εργασίας, αλλά και στους αρμόδιους επικεφαλής του Τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης των κομμάτων της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για την βελτίωση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.

Διαβάστε:

Υπέρ των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης η Κυβέρνηση

Αποκάλυψε δε ότι έχει ήδη προγραμματίσει και κλείσει συνάντηση με την EIOPA για τις 4 Φεβρουαρίου 2019 όπου θα συζητήσει το θέμα των ΤΕΑ, υποβάλλοντας τις προτάσεις της. Παράλληλα ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την υπογραφή συμφωνίας με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αναλφαβητισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here