Νέο χτύπημα φαίνεται να ετοιμάζει το επενδυτικό fund CVC  στο χώρο της υγείας, το οποίο δεν σταματά ν’ αναζητά ευκαιρίες, μολονότι οι εξαγορές από την Hellenic Healthcare  -υπό τον έλεγχο του CVC- τα προηγούμενα δύο χρόνια ξεπέρασαν σε αξία το μισό δις ευρώ.

Τι ετοιμάζουν λοιπόν οι διαχειριστές του επενδυτικού σχήματος , μετά τις εξαγορές των Metropolitan, Ιασώ General και Υγεία;

O όμιλος σήμερα κατέχει περίπου το 30% της αγοράς στις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας  ενώ αξιοσημείωτη είναι η συνεργασία που εξασφάλισε με την Εθνική Ασφαλιστική.

Η επόμενη κίνηση του CVC εκτιμάται πως θα έχει να κάνει με την συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Οι παράγοντες που θα επηρεάσουν το επόμενο χτύπημα του επενδυτικού fund είναι η εξέλιξη  του νέου πλαισίου  για τις ιδιωτικές κλινικές, η επικείμενη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ καθώς και το αποτέλεσμα των επερχόμενων εθνικών εκλογών.

Αναμφίβολα, η εδραιωμένη παρουσία του ομίλου Hellenic Healthcare στην αγορά του δίνει σημαντικό αβαντάζ  για τη συνεργασία του με το Δημόσιο -χωρίς να αποκλείεται η εμπλοκή του και στα ΣΔΙΤ- καθώς και τις «παρεχόμενες» υπηρεσίες από τον ΕΟΠΥΥ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here