• “Σε δύο χρόνια από σήμερα, η Εθνική θα είναι από τις μοναδικές ευρωπαϊκές τράπεζες με πλήρως ψηφιοποιημένο core banking”

δήλωσε ο CEO Παύλος Μυλωνάς κατά την παρουσίαση σε εκπροσώπους του Τύπου του νέου εταιρικού σήματος της τράπεζας.

  • “Ψηφιοποιήσαμε το core banking, την καρδιά της τράπεζας -ήταν σαν εγχείρηση ανοικτής καρδιάς όσο τρέχεις μαραθώνιο”

Η Εθνική Τράπεζα έχει ήδη επενδύσει 1 δισ € στην τεχνολογική της αναβάθμιση κι αυτό την ξεχωρίζει από τον  ανταγωνισμό.

Όλες της οι λειτουργίεςς έχουν μετασχηματιστεί ψηφιακά και καθοριστικά.

  • “Μια τράπεζα για να αλλάξει πρέπει να αλλάξει διαδικασίες, συστήματα πληροφορικής, κουλτούρα”

Η Εθνική Τράπεζα ήταν από τις πρώτες που προχώρησαν στη χρήση των data analytics, όπου και μέσα από την ανάλυση των στοιχείων μπορεί να εξατομικεύσει τα προϊόντα που απαιτούνται ανά πελάτη, ενώ αναφέρθηκε και στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην τραπεζική συμμόρφωση και τον εντοπισμό “επικίνδυνων πελατών“, δηλώνοντας πως θα υπάρξουν και σε αυτό το τομέα εξελίξεις στο μέλλον.

Για τη λιανική τραπεζική, ο κ. Μυλώνας σημείωσε πως η εικόνα της τράπεζας έχει αλλάξει, με τις ουρές να αποτελούν πλέον παρελθόν, τονίζοντας πως πλέον το 97% των συναλλαγών γίνεται από τα ψηφιακά κανάλια, εκτός του δικτύου.

  • “Είμαστε μια σύγχρονη και ανταγωνιστική τράπεζα που διατηρεί τον παραδοσιακό της χαρακτήρα. Η τράπεζα των Ελλήνων εδώ και 180 χρόνια, που μετεξελίσσεται συνεχώς παραμένοντας πιστή στις τέσσερις θεμελιώδης αξίες της: τράπεζα ανθρώπινη, αξιόπιστη, αναπτυξιακή και αποτελεσματική”

δήλωσε ο πρόεδρος ΔΣ Γκίκας Χαρδούβελης.

Η Εθνική οδηγεί τις εξελίξεις και δημιουργεί προστιθέμενη αξία για όλους και έχει στο επίκεντρο τους πελάτες της.

“Η Εθνική Τράπεζα  οδηγεί τις εξελίξεις, όπως έδειξε και το placement”, καθώς συνιστά

  • “ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης και καινοτομίας στην Ελλάδα, ο οποίος ανταποκρίνεται στις σύγχρονες αυστηρές εποπτικές απαιτήσεις και πρωταγωνιστεί στο σκληρό εμπόριο και διεθνή ανταγωνισμό”.

Έμφαση έδωσε, επίσης, ο κ. Μυλωνάς στη ραγδαία εξυγίανση του δανειακού χαρτοφυλακίου της τράπεζας.

 

Tην τελευταία πενταετία η ΕΘΝΙΚΗ έχει  συρρικνώσει τα NPEs από τα 22,5 δισ. ευρώ στο 1 δισ. ευρώ, ενώ τα κεφάλαια από “οριακά” έχουν ενισχυθεί σε βαθμό που πλέον σήμερα η Εθνική διαθέτει από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στην Ευρώπη χωρίς να έχει πραγματοποιήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ