Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε  ότι υπέγραψε  σύμβαση με την AstroBank Limited  για την πώληση του 100% της θυγατρικής της στη Κύπρο, National Bank of Greece (Cyprus) Ltd .

Με την πώληση αυτή -η ανακοίνωση δεν αναφέρει το τίμημα– θα καταγραφεί θετική επίδραση στον δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET1) του ισολογισμού της Εθνικής . H ολοκλήρωση της Συναλλαγής υπόκειται στις εγκρίσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η αποχώρηση της Εθνικής Τράπεζας από την Κυπριακή αγορά έγινε στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει στις ευρωπαϊκές αρχές και ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της όσον αφορά το διεθνές δίκτυο του ομίλου.

Με την ολοκλήρωση της νέας εξαγοράς, το Σύνολο Ενεργητικού της κυπριακής AstroBank μεγαλώνει κατά 30% και φθάνει τα €2,9 δις., ενώ οι Μεικτές Χορηγήσεις αυξάνονται σε €1,4 δισ. και οι Καταθέσεις Πελατών σε €2,6 δισ. (με στοιχεία ημερομηνίας 30/6/2019).

Η Credit Suisse International ήταν ο αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Εθνικής.  Η Freshfields Bruckhaus Deringer λειτούργησε ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η Chryssafinis & Polyviou LLC ως τοπικός νομικός σύμβουλος της ΕΤΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here