Στην Εθνική Τράπεζα κατέληξε, ύστερα από πλειστηριασμό, το διαμέρισμα του Λάκη Γαβαλά.

Η τράπεζα, ως επισπεύδουσα της διαδικασίας, απέκτησε στην τιμή πρώτης εκκίνησης ύψους 271 χιλιάδων ευρώ το διαμέρισμα 108 τ.μ. που βρίσκεται στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στις οδούς Πινδάρου και Τσακάλωφ στο Κολωνάκι.

Αποτελείται από τέσσερα δωμάτια, κουζίνα, δωμάτιο υπηρεσίας και αποθήκη στο υπόγειο.

Όπως έγραψε χθες το BANKS, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εκποιεί την Παρασκευή ακίνητο στην Αγία Παρασκευή. Πρόκειται για μεζονέτα του δημοφιλούς , με υπόγειο πάρκινγκ και αποθήκη. Το κυρίως διαμέρισμα είναι 151 τ.μ. (συμπεριλαμβάνεται η έκταση της θέσης στάθμευσης) και συνοδεύεται από δώμα 12 τ.μ. και μια αποθήκη 6 τ.μ. στην περιοχή Τσακός. Και στην περίπτωση αυτή η τιμή πρώτης προσφοράς δεν ξεκινά από την επίσημη αντικειμενική αξία της Εφορίας, αλλά από την εκτιμώμενη εμπορική.

Για σήμερα Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί 12 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ενώ επιπλέον τρεις έχουν μπει στον κατάλογο για τη 16η Μαΐου. Η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια να πείσει τους πάντες ότι οι πλειστηριασμοί για οφειλές στο Δημόσιο δεν αφορούν μικρο-ιδιοκτήτες αλλά προτεραιότητα δίδεται σε ακίνητα μεγαλοοφειλετών τα οποία δεν αποτελούν κύρια κατοικία.

Είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό Δημόσιο διενεργεί πλειστηριασμούς στην εμπορική τιμή του ακινήτου και όχι στην αντικειμενική αξία. Αν υπάρξουν δύο άγονοι πλειστηριασμοί, η τιμή μπορεί να «πέσει» ακόμα και κάτω από την εμπορική.

Οι τιμές εκκίνησης των ακινήτων που εκπλειστηριάζονται ξεκινούν από 96.000 ευρώ και φτάνουν έως και 600.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here