Στην απόφαση να παρατείνει έως τις 10 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που άνοιξε τον περασμένο Μάιο κατέληξε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας προκειμένου να διευκολύνει όσους ακόμη δεν έχουν κατασταλάξει και αναμένουν τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Προσδοκία της Εθνικής είναι πως θα υπάρξει επαναπροσδιορισμός των επιμέρους άρθρων -χωρίς αλλαγή του ύψους επιβάρυνσης την επόμενη πενταετία –  ώστε η τράπεζα να μην υποχρεούται, λόγω IFRS, να εγγράψει μπροστά το σύνολο της επίπτωσης (200 εκατ. ευρώ).

  • Η αναμόρφωση του ΛΕΠΕΤΕ συνδυαστικά με τις γενικές διατάξεις αυξάνει την πιθανότητα αρκετοί από τους εργαζόμενους να δεχθούν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εθελουσίας.

Μες το 2019 περίπου 700 άτομα συμμετείχαν στο πρόγραμμα εθελουσίας. Αν σ’ αυτά υπολογιστούν και όσοι έφυγαν μεταξύ Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2019, κάνοντας χρήση του προηγούμενου προγράμματος, ο αριθμός των αποχωρήσεων ξεπερνά τις 800.

Πρόθεση της ΕΤΕ είναι ο αριθμός αυτός να ξεπεράσει τους 1000, συμβάλλοντας στην πραγματοποίηση των υποχρεώσεων για τη μείωση του προσωπικού με την οποία έχει δεσμευθεί η τράπεζα έναντι της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here