Όταν τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα, τότε δημιουργούνται εύλογα πολλά σενάρια. Με την Εθνική Ασφαλιστική έχουν γραφτεί πολλά και έχουν επίσης γεννηθεί από τα γραφόμενα πολλά σενάρια.

Το τελευταίο σενάριο που έχει να κάνει με την προσφορά εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από κοινοπραξία, φαίνεται να μας συνδέει και με το πρόσφατο παρελθόν όπου κάποιοι προσπάθησαν με παλινωδίες και ολιγωρίες να κερδοσκοπήσουν, δίνοντας ‘ρόλους’ πρωταγωνιστικούς σε διάφορες μεγάλες ασφαλιστικές αλλά και μεγάλους θεσμικούς επενδυτές. Ακόμα και να καθυστερήσουν θα μπορούσαμε να πούμε την πώληση.

Το σενάριο αυτό μοιάζει να το γράφει κάποιος πράκτορας ή μεσίτης με κακό όνομα στην αγορά της μεσιτείας (όχι των ασφαλειών για να μην παρεξηγούμαστε) που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την στιγμή και να βγάλει χρήματα και όπου δει επικείμενη εξαγορά ‘χτυπά’ και μετά επιστρέφει στο χώρο.

Μήπως η αρχή για το 2019 έγινε με την  Hannover Re η οποία έβγαλε διάψευση από την Γερμανία, αλλά και επιβεβαίωσε την θέση της, ο επικεφαλής του Ομίλου, συνομιλώντας επίσης για το θέμα αυτό με το IW δούμε και άλλα τέτοια;

Άραγε η αγορά μπορεί να απομακρύνει τέτοια στοιχεία και να κρατήσει αυτά που την ωφελούν ώστε να μην γυρνά πίσω;

 

Insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here