Εκτη διαδοχική συνεδρίαση για τη μετοχή της Εθνικής, μετά και την χθεσινή νέα άνοδο με 2,19% στα 7,46 ευρώ.

Με αυξημένες συναλλαγές 3,55 εκατ. ευρώ συμπληρώνεται το ανοδικό 6,57% , καθώς τελευταία συνεδρίαση με αρνητικό πρόσημο ήταν στις 11 Μαρτίου.

Στα συν της διοίκησης η χθεσινή έκδοση τίτλου (με λήξη 2035) για τον οποίο προσφέρθηκαν 1,75 δισ.€ με αποτέλεσμα το επιτόκιο να διαμορφωθεί στο 5,875% από το αρχικό 6,25% .

Η διοίκηση άντλησε 500 εκ € (έναντι 400 εκατ.€ αρχικού στόχου) που σημαίνει πως καλύπτεται η προαιρετική πρόταση εξαγοράς, έναντι μετρητών, των ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης (με λήξη 2029), επιμηκύνεται η περίοδος (αναγκών χρηματοδότησης) με το ανάλογο ετήσιο επιτοκιακό όφελος (καθώς μειώνεται το ανά έτος κόστος αποπληρωμής).

Το εγχείρημα της Εθνικής είχε ευρύτερη σημασία, καθώς ήταν η πρώτη έξοδος/δοκιμασία μετά την ετυμηγορία του οίκου Moody’s, που είχε δημιουργήσει εύλογες επιφυλάξεις για το εάν και κατά πόσον θα μπορούσε να επηρεαστούν/επιβαρυνθούν τα κόστη χρήματος.

Οντως, οι “αγορές” τιμολόγησαν ως…investment grade την έκδοση- παρ’ ότι Tier ΙΙ.

Λόγω ισχυρού επενδυτικού ενδιαφέροντος, η τελική απόδοση διαμορφώθηκε στο 5,875%.

Η τελική απόδοση αντιστοιχεί σε spread περίπου 315 μ.β. πάνω από το αντίστοιχο mid-swap που αποτελεί το χαμηλότερο περιθώριο ελληνικού ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης.

Πάνω από το 80% του βιβλίου διατέθηκε σε ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Άνω του 70% κατανεμήθηκε σε Διαχειριστές Κεφαλαίων (Asset Managers), Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά Ταμεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ