Πυρετώδεις προετοιμασίες επικρατούν στα κεντρικά γραφεία της Lamda Development για να υποστηριχθεί επαρκώς το Ενημερωτικό Δελτίο που έχει ήδη υποβληθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την νέα ομολογιακή έκδοση της τάξεως των 350 εκατ. ευρώ.

Με το 7ετές ομόλογο που θα εκδώσει τον Μάρτιο, η Lamda Development ολοκληρώνει το χρηματοδοτικό της σχήμα για την επένδυση στο Ελληνικό, εκμεταλλευόμενη την ευνοϊκή συγκυρία χαμηλών επιτοκίων

Το ομόλογο θα διατεθεί και σε Έλληνες ιδιώτες μικροεπενδυτές.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του 2019 η Lamda Development άντλησε 650 εκατ. Ευρώ με αύξηση κεφαλαίου, ενώ προχώρησε και σε συμφωνία με τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς για την χρηματοδότησή της με 879 εκατ. πλέον κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού ύψους έως 303 εκατ. Ευρώ,  για κάλυψη ΦΠΑ δαπανών του έργου του Ελληνικού.

Ο τραπεζικός δανεισμός αφορά τη χρηματοδότηση των εργασιών της πρώτης πενταετίας του έργου (Φάση Α) του Ελληνικού, που περιλαμβάνει κυρίως την ενίσχυση της παραλιακής ζώνης, την ανάπτυξη συγκροτημάτων κατοικιών, εμπορικών χρήσεων και των σχετικών υποδομών, ύψους έως 546 εκατ. (επιπλέον ποσού έως 231 εκατ. για ΦΠΑ) και διάρκειας έως 10 ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here