Συνολικά 65 μετοχές εταιρειών αναδείχθηκαν οι “μερισματικοί αριστοκράτες” στον δείκτη S&P 500 το 2021. Οι εταιρείες αυτές έχει παρατηρηθεί πως αυξάνουν το μέρισμα ανά μετοχή σταδιακά, για τουλάχιστον 25 χρόνια.

Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, δεδομένου ότι οι εταιρείες διανέμουν συχνά μερίσματα ανά τρίμηνο. Η μακροπρόθεσμη πληρωμή και η αύξηση του μερίσματος συνεπάγεται ένα επιχειρηματικό μοντέλο που μπορεί να αντέξει σε διαφορετικά οικονομικά περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων των setbacks.

Αν και τα αποθέματα μερισμάτων ενδέχεται να μην προκαλούν τον ίδιο ενθουσιασμό με άλλες επενδύσεις, μελέτες δείχνουν ότι τα μερίσματα αντιπροσωπεύουν άνω του 50% των συνολικών αποδόσεων της αγοράς S&P 500.

 

Δείτε όλο τον κατάλογο εδώ

Η παγκόσμια αναγνώριση και το branding εξηγούν εν μέρει γιατί αυτές οι εταιρείες μπορούν να δημιουργήσουν ταμειακές ροές και να καταβάλουν μερίσματα επί δεκαετίες.

Όσον αφορά τους τομείς δραστηριοποίησης η βιομηχανία φαίνεται πως υπερτερεί στον κατάλογο των “μερισματικών αριστοκρατών”, με 14 εταιρείες να έχουν  μέση απόδοση 1,6% και διάρκεια ανάπτυξης μερισμάτων 43 ετών.

Η υψηλότερη απόδοση σε τομέα ανήκει στην Ενέργεια, με 5,5%, ωστόσο η απόδοση αυτή αφορά μόνο την Chevron και την Exxon Mobil.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here