Σειρά πρωτοβουλιών κοινωνικής υπευθυνότητας -τόσο σε τοπικό (ΕΥΒΟΙΑ) όσο και σε εθνικό επίπεδο- ανέλαβε η εταιρεία έτοιμων γευμάτων Παλίρροια συνεισφέροντας στην αντιμετώπιση της κρίσης λόγω κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό της έλαβε άμεσα όλα τα έκτακτα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία του, όπως τα όρισαν η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς. Επιπλέον, προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με γιατρό πνευμονολόγο-φυματιολόγο, προκειμένου -και εφόσον χρειαστεί- να παρέχει ιατρικές συμβουλές και καθοδήγηση στο ανθρώπινο δυναμικό της. Παράλληλα, με βάση τις οδηγίες αρμόδιων φορέων, όλοι οι άνθρωποι της εταιρείας έλαβαν συμβουλές από ειδικό για τη σωστή διαχείριση παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας.

Αναφορικά με τη στήριξη της κοινωνίας υπήρξαν ενέργειες που αφορούν τις ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας και τους νοσοκομειακούς οργανισμούς, σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, η Παλίρροια προσέφερε γεύματα για τη σίτιση των νοσηλευομένων στο Γηροκομείο της Χαλκίδας και των άπορων οικογενειών στα Ψαχνά Ευβοίας. Επίσης, δώρισε tablets σε μαθητές των Δήμων Χαλκίδας, Ψαχνών, Αρτάκης και Πολιτικών, προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους από την πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας στην Εύβοια.

Σχετικά με τους νοσοκομειακούς οργανισμούς, η Παλίρροια στήριξε για τους δύο κρίσιμους μήνες το Νοσοκομείο Αναφοράς ΟΚΙΒΕΕ ΣΩΤΗΡΙΑ, με προσφορά γευμάτων για τη σίτιση των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. Επιπλέον, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, θα προχωρήσει σε δωρεά ετοίμων γευμάτων με στόχο την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «σε αυτήν την πρωτόγνωρη συνθήκη, η Παλίρροια δίνει αδιάκοπα το δικό της παρόν, με δράσεις που αφορούν τόσο στην κοινωνία όσο και στους εργαζομένους της. Αφουγκράζεται τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των ανθρώπων και δραστηριοποιείται ανάλογα, στηρίζοντας όσους έχουν ανάγκη με ένα συνεχές και ολιστικό σχέδιο ενεργειών εταιρικής υπευθυνότητας».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here