Εσπευσμένα και νωρίτερα σχεδόν κατά μία εβδομάδα, άνοιξαν τα εργοστάσια παραγωγής τοματοπολτού στην Ηλεία, δεδομένου ότι ήταν πλέον ορατός ο κίνδυνος να καταστραφούν μεγάλες ποσότητες βιομηχανικής τομάτας, εξαιτίας των ζημιών που υπέστησαν από τις καιρικές συνθήκες.

Ήδη, το εργοστάσιο της Unilever στην Γαστούνη ξεκίνησε τη Δευτέρα την παραλαβή των πρώτων ποσοτήτων, ενώ το εργοστάσιο «Κύκνος» στα Σαβάλια, ανοίγει πιθανότατα σήμερα τις πόρτες του.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο τα συγκεκριμένα εργοστάσια ξεκινούσαν τις παραλαβές βιομηχανικής τομάτας μετά τις 20 Ιουλίου, ωστόσο τα δεδομένα φέτος είναι διαφορετικά και προκειμένου να μην χαθούν μεγάλες ποσότητες του προϊόντος ακολουθούν διαφορετική τακτική, αφενός για να εξυπηρετηθούν οι τοματοπαραγωγοί αφετέρου και τα ίδια τα εργοστάσια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- η ζημιά ξεπερνά το 50% της παραγωγής στην περιοχή και σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει και το 100% της παραγωγής. Αρχικά υπολογιζόταν ότι η φετινή παραγωγή θα ξεπερνούσε τους 100.000 τόνους, αλλά τώρα εκφράζονται φόβοι ότι η συνολική ποσότητα που θα παραδοθεί στα εργοστάσια δεν θα ξεπεράσει τους 60.000 τόνους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here