Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. Η «είδηση» από τη συγκεκριμένη συνέντευξη όσον αφορά στο ασφαλιστικό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο κ. Σταθάκης για το πού θα διοχετευθούν οι όποιοι πόροι προκύψουν από τις επερχόμενες εξορύξεις στην ελληνική ΑΟΖ.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και κληθείς να απαντήσεις για το τι θα γίνει με τα έσοδα από τις εξορύξεις και συγκεκριμένα για το αν θα δοθούν για τη μείωση του χρέους, ο κ. Σταθάκης απάντησε ότι «πρόθεσή μας είναι μεγάλο μέρος των πόρων να πηγαίνει στο ταμείο για την κάλυψη του ασφαλιστικού». Σε ερώτηση για το αν τα έσοδα θα πάνε στο χρέος, απάντησε «κατηγορηματικά όχι».

Κατά τ’ άλλα ο υπουργός ενημέρωσε ότι εντός των επόμενων 4 μηνών  θα ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών για εξόρυξη στην ελληνική ΑΟΖ.

«Είμαστε πολύ κοντά στην επικύρωση της συμφωνίας», είπε ο κ. Σταθάκης και διευκρίνισε πως πρόκειται για τα δύο μεγάλα «οικόπεδα» δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, για τα οποία έχουν εκφράζει ενδιαφέρον η Exxon Μobil, η Τotal και τα ΕΛΠΕ.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here