Από το βήμα της ΔΕΘ –την ώρα που ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και οι ενδιαφερόμενοι ετοιμάζονται να υποβάλουν προσφορές- ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε πως το ελληνικό κράτος θα αναλάβει τον έλεγχο του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, σε συνεργασία με το ίδρυμα Ωνάση.

Καμία αλλαγή δεν υπάρχει στη διαδικασία που έχει δρομολογηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη από την Τράπεζα Πειραιώς σχετικά με τη μεταβίβαση του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, απάντησε ο πρόεδρος του νοσοκομείου Γεράσιμος Τσιαπάρας.

Σε ενημερωτική συνάντηση της διοίκησης με τους διευθυντές των ιατρικών τμημάτων και τα στελέχη της νοσηλευτικής υπηρεσίας και των διοικητικών υπηρεσιών ο κ. Τσιαπάρας είπε:

  •  “Η διαδικασία όπως έχει ξεκινήσει, έτσι και θα ολοκληρωθεί” 
  • Η διεθνής, ανταγωνιστική διαδικασία συνεχίζεται με τους ίδιους όρους, με απόλυτη διαφάνεια και με τις ίδιες φιλοδοξίες”.
  • Ο διαγωνισμός παρακολουθείται στενά από τον ESM”.

Ο κ. Τσιαπάρας πρόσθεσε ότι η διαδικασία πώλησης “θα ολοκληρωθεί μόνον εφόσον πληρούνται οι αυστηρές προϋποθέσεις που έχει θέσει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στον σύμβουλο πώλησης” και οι οποίες περιλαμβάνουν “την κατάθεση ανταγωνιστικών προσφορών εντός εύλογου τιμήματος και τη συνακόλουθη έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας”. 

Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν υπογράμμισε ότι “ο διαγωνισμός ενδέχεται να κηρυχθεί άγονος”.

Σε αυτή την περίπτωση η Τράπεζα Πειραιώς θα συνεχίσει να στηρίζει τη λειτουργία και να ενισχύει τη δυναμική του νοσοκομείου έως την επανεκκίνηση της διαδικασίας, όταν οι συνθήκες κριθούν κατάλληλες.

Ο κ. Τσιαπάρας επιβεβαίωσε ότι έως τις 15 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές για να περάσει η διαδικασία πώλησης του Ερρίκος Ντυνάν στο τελικό στάδιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here