Το ΕΚΘΠ θα αποτελέσει τον κεντρικό εμπορευματικό σταθμό της Ελλάδας, με τον πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Χρ. Βίνη να τονίζει ότι θα συμβάλει στην ανάπτυξη οικονομίας αλλά και κοινωνίας.
Ο συντονισμός των απαραίτητων ενεργειών και η υπογραφή του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής από τον ΟΣΕ απομένουν ώστε να τεθεί σε λειτουργία το συγκρότημα του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο (ΕΚΘΠ). Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί από τον ανάδοχο που είναι η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ – ALSTROM TRANSPORT.

Τις εγκαταστάσεις επισκέφθηκε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστος Βίνης, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ και εκπροσώπους της κοινοπραξίας. Σημειώνεται ότι οριστικός διαχειριστής της υποδομής θα είναι ο ΟΣΕ.

Όπως τονίζει η ΕΡΓΟΣΕ πρόκειται για την ολοκλήρωση ενός έργου κομβικής σημασίας, καθώς το συγκρότημα αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο και σύγχρονο εμπορευματικό κέντρο  συνδυασμένων μεταφορών στη χώρα μας, μέσω του οποίου επιτυγχάνεται η συγκέντρωση των περισσότερων σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων που είναι σήμερα διάσπαρτες στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το ΕΚΘΠ θα αποτελέσει τον κεντρικό εμπορευματικό σταθμό της Ελλάδας, ενώ διαθέτει τις προδιαγραφές ώστε να λειτουργήσει και ως ένα σημαντικό διεθνές εμπορευματικό κέντρο, συμβάλλοντας στην επίτευξη του εθνικού στρατηγικού στόχου ανάδειξης της χώρας σε διεθνές hub για τον τομέα των logistics, καθώς στο ευρύτερο συγκρότημα θα στεγάζονται τελωνεία, εργοστάσια συντήρησης του ΟΣΕ, αλλά και μεγάλες εταιρείες διαχείρισης και logistics.

Σημειώνεται ότι το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής αφορά την Σύμβαση «Κατασκευή Β’ Λειτουργικής Φάσης Συγκροτήματος Θριασίου και Κατασκευή Σ.Σ. Ζεφυρίου» (ΑΣ 541/13) που χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής (Π.Ε.Π. Αττικής)  2007-2013 και περιλαμβάνει τα εξής:
  • Έργα επιδομής τμήματος των σιδηροδρομικών γραμμών εντός του Συγκροτήματος,
  • Έργα σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης και ηλεκτροκίνησης του συνόλου των γραμμών
  • Κατασκευή των αναγκαίων κτιριακών εγκαταστάσεων για την υλοποίηση και διεκπεραίωση των λειτουργιών του Συγκροτήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here