Ρεκόρ προσλήψεων καταγράφηκε τον Απρίλιο, με την «ΕΡΓΑΝΗ», να επιβεβαιώνει τα στοιχεία των ανθρώπων του τουριστικού κλάδου για την υψηλή ζήτηση σε τουρισμό, εστίαση και συμπληρωματικούς κλάδους που είχαν σημαντική συνεισφορά στις εισροές (προσλήψεις μείον αποχωρήσεις), οι οποίες είναι οι υψηλότερες της 20ετίας. Συνολικά 148.000 «καθαρές» προσλήψεις (μείον αποχωρήσεις) μετρήθηκαν στο τετράμηνο και 124.000 τον Απρίλιο.

Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση από το 2001, με βάση τα στοιχεία του «ΕΡΓΑΝΗ» και αυτό παρά το γεγονός ότι τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, επηρέασαν το πρώτο δίμηνο της χρονιάς.

Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν καθαρές εισροές δηλαδή προσλήψεις μείον αποχωρήσεις, τόσο το μήνα Απρίλιο, όσο και γενικά στο τετράμηνο, παρά τις δυσκολίες στην αρχή της χρονιάς.

Το ισοζύγιο του Απριλίου ήταν θετικό κατά 124.365 θέσεις εργασίας. Η βελτίωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των προσλήψεων στους κλάδους των καταλυμάτων και των υπηρεσιών εστίασης, που παρουσίασαν θετικό ισοζύγιο κατά 61.575 και 34.647 θέσεις αντίστοιχα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτούς τους δύο κλάδους τον προηγούμενο μήνα έγιναν 157.854 προσλήψεις.

Ανά ειδικότητα, οι καλύτερες επιδόσεις σημειώθηκαν στα επαγγέλματα: σερβιτόροι, μάγειροι, καμαριέρες, υπάλληλοι υποδοχής και ενημέρωσης πελατών, πωλητές και ταμίες εμπορικών επιχειρήσεων ενώ οι Περιφέρειες με το καλύτερο ισοζύγιο προσλήψεων -αποχωρήσεων είναι το Νότιο Αιγαίο (41.314 θέσεις), η Κρήτη (30.228 θέσεις) και το Ιόνιο (14.364 θέσεις).

Το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου τετραμήνου του έτους 2022 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 148.123 θέσεις εργασίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here