Την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» τεσσάρων μεγάλων έργων σε δομές υγείας στην περιοχή, ανακοίνωσε ο Παύλος Πολάκης, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.

Τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 10.152.000 ευρώ, αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση νοσοκομείων και άλλων δημόσιων μονάδων υγείας και αναμένεται -όταν ολοκληρωθούν- να μειώσουν θεαματικά τις δαπάνες των δομών για ενέργεια και εξοικονόμηση. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τα κόστη θα μπορούσαν να περιοριστούν μέχρι και 40%.

«Εργαζόμαστε για να εφαρμοστούν αντίστοιχα προγράμματα σε όλες τις υγειονομικές μονάδες στη χώρα. Είμαστε εδώ για να εξοικονομούμε πόρους από οπουδήποτε είναι δυνατόν και να τους κατευθύνουμε σε άλλες επείγουσες ανάγκες του συστήματος»δήλωσε σχετικά.

Ειδικότερα, τα έργα που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα είναι:
• Ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων A,B,C και M του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, με προϋπολογισμό 6.433.000 ευρώ.
• Ενεργειακή αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, με προϋπολογισμό 1.545.000 ευρώ.
• Ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας–Νοσηλευτική Μονάδα Αιγίου, με προϋπολογισμό 1.765.000 ευρώ.
• Ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, στην Βότση 9, στο Αγρίνιο, με προϋπολογισμό 408.000 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις στα κτίρια, εκτός από τις απαραίτητες βελτιώσεις στη θερμομόνωση για τη μείωση των θερμικών απωλειών, περιλαμβάνουν και σημαντικές παρεμβάσεις στα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα και στην βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους, αλλά ακόμα και στην παραγωγή ανανεώσιμων μορφών ενέργειας (ΑΠΕ).

 

Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here