Ψήφος εμπιστοσύνης στον θεσμό των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης αποτελεί η αδειοδότηση 2 νέων, γεγονός που αναδεικνύει την δυναμική που έχει αποκτήσει ο 2ος πυλώνας ασφάλισης, πόσο μάλλον εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας. Ειδικότερα, Τ.Ε.Α αποκτά πλέον η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών και ο όμιλος της Τραπέζης Πειραιώς.

Επιπλέον, το ενδιαφέρον αυξάνεται αισθητά. Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε σημαντική αύξηση νέων επαγγελματικών ταμείων. Σήμερα, υπάρχει ήδη σημαντικός αριθμός εκκρεμών φακέλων καταστατικών νέων Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (Τ.Ε.Α.) στις αρμόδιες εποπτικές αρχές προς αδειοδότηση από μεγάλες επαγγελματικές ομάδες και δυναμικές εταιρείες της ελληνικής οικονομίας.

Σήμερα στη χώρα λειτουργούν 23 Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ), με συνολικό ενεργητικό να φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ. Καλύπτουν δε 157.000 εργαζόμενους.

Κατά γενική ομολογία, η αδυναμία πλέον του διανεμητικού συστήματος του πρώτου πυλώνα αποτελεί πλέον μέγα ζήτημα καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη δημογραφική γήρανση του πληθυσμού. Η μη έγκαιρη ενίσχυση του 1ο από τον 2ο πυλώνα οδηγεί σε αποσταθεροποίηση της κοινωνικής ασφάλισης και συνοχής με αποτέλεσμα την αυξημένη ζήτηση κρατικών παρεμβάσεων και εγγυήσεων. Πέραν τούτου, η δεκαετής οικονομική κριση στη χώρα αλλά και τώρα με τις απρόβλεπτες επιπτώσεις της πανδημίας καθιστά επιτακτική την ανάγκη για συσσώρευση πόρων και κατεύθυνση τους προς παραγωγικές εγχώριες επενδύσεις με στόχο άμεσες και θετικές επιδράσεις στο ΑΕΠ, τα εισοδήματα και την απασχόληση.

ΒΑΣΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

*100 % Φορολογική Έκπτωση των Εισφορών.
*100% Φορολογική Απαλλαγή των Εφάπαξ Παροχών.
*Θεμελίωση Δικαιώματος στις εισφορές από την πρώτη ημέρα.
*Ενδυνάμωση Συνταξιοδοτικού Εισοδήματος και Προστασία του βιοτικού επιπέδου στη συνταξιοδότηση.
*Καταξίωση στο χώρο των επιχειρήσεων και στην κοινωνία καθώς η μέριμνα για το συνταξιοδοτικό εισόδημα του εργαζόμενου αποτελεί Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.
*Υψηλό επίπεδο προστασίας των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων.
*Τα ΤΕΑ δεν κινδυνεύουν από νομοθετικές παρεμβάσεις και αλλαγές στο εταιρικό περιβάλλον.
*Η νομική μορφή των Ταμείων διευκολύνει την άσκηση της εποπτείας κι εξασφαλίζει διαφάνεια.
*Εξασφαλίζεται νομοθετικά η μεταφορά δικαιωμάτων από ένα Ταμείο σε άλλο.
*Είναι δυνατή η συνέχιση της ασφάλισης ακόμη και σε περίπτωση διακοπής της εργασιακής σχέσης με τον εργοδότη.
*Η ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων στις διαδικασίες ίδρυσης του Ταμείου ισχυροποιεί τους δεσμούς τους με τον εργοδότη.
*Η απευθείας επικοινωνία τους με το ΤΕΑ και το υψηλό επίπεδο διαφάνειας σε συνδυασμό με το αυξημένο συνταξιοδοτικό εισόδημα ενδυναμώνει το αίσθημα ασφάλειας των εργαζομένων.
*Βελτίωση Εργασιακής Σχέσης & Διατήρηση Εργασιακής Ειρήνης.

Η αδειοδότηση των νέων Τ.Ε.Α, οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις επαγγελματικές ασφαλίσεις και η αναπτυξιακή πορεία του θεσμού θα τεθούν επί τάπητος στο Executives Webinar της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.

Η συμμετοχή στο executives’ webinar είναι ΔΩΡΕΑΝ με υποχρεωτική προεγγραφή
στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_jgpnrzKMS_u_kSeouR8eOQ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here