Την πώληση ακόμη δύο χαρτοφυλακίων με εξασφαλίσεις σε συνολικά 140 εταιρείες από τους κλάδους οινοποιίας και τροφίμων δρομολογεί η Intrum. 

Πιο αναλυτικά, το πρώτο χαρτοφυλάκιο – που θεωρείται και το πιο ώριμο, με τις πληροφορίες να θέλουν αυτό να βγαίνει στην αγορά μέχρι τέλος του χρόνου – αφορά σε δάνεια 40 οινοποιητικών μονάδων, ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το ενδιαφέρον από πλευράς των επενδυτών είναι μεγάλο, με την εταιρεία διαχείρισης να εξετάζει το ενδεχόμενο αυτό να «σπάσει» σε μικρότερα χαρτοφυλάκια (clusters), με βάση, για παράδειγμα, τη γεωγραφική περιοχή. Μία τέτοια κίνηση θα διευκόλυνε τους επενδυτές που δραστηριοποιούνται σε πιο τοπικό επίπεδο και ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε συνέργειες. 

Όσον αφορά στο δεύτερο χαρτοφυλάκιο, αυτό αναμένεται να «τρέξει» το β’ εξάμηνο του 2023 και θα αφορά σε δάνεια περίπου 100 εταιρειών, αξίας σχεδόν ενός δισ. ευρώ. Οι επίμαχες εταιρείες δραστηριοποιούνται ως επί το πλείστον σε τέσσερις τομείς: κατεψυγμένα τρόφιμα, ζύμες, φρούτα και πρώτες ύλες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το συγκεκριμένο project θα μπορούσε κάλλιστα να προσεγγίσει, τόσο στρατηγικούς επενδυτές, όσο και μεμονωμένους «παίκτες» της αγοράς. 

Υπενθυμίζεται πως η Intrum ήταν η πρώτη που αποφάσισε να βγάλει προς πώληση στην αγορά χαρτοφυλάκια με κλαδικά χαρακτηριστικά, κάνοντας την αρχή με το project Tethys. Αυτό αφορούσε σε δάνεια 72 ξενοδοχείων 69 εταιρειών που συνδέονται με «κόκκινα» δάνεια, ονομαστικής αξίας περίπου 260 εκατ. ευρώ, με την κοινοπραξία που συγκρότησαν το επενδυτικό ταμείο SMERC του Νίκου Καραμούζη, ισραηλινά κεφάλαια και το family office του Θανάση Λασκαρίδη να αναδεικνύεται προτιμητέος επενδυτής.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here