Βασικοί “παίκτες” της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων εκτιμούν ότι χιλιάδες ψηφιακά νομίσματα είναι πιθανό να καταρρεύσουν, ενώ ο αριθμός των blockchain που υπάρχουν θα μειωθεί εξλισου τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με το CNBC, αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 19.000 κρυπτονομίσματα και δεκάδες πλατφόρμες blockchain. Μια πλατφόρμα blockchain, όπως το Ethereum, είναι η υποκείμενη τεχνολογία πάνω στην οποία βασίζονται πολλά από αυτά τα διαφορετικά κρυπτονομίσματα.

Η πρόσφατη κατάρρευση του λεγόμενου αλγοριθμικού stabelcoin terraUSD και του σχετικού ψηφιακού συμβολικού luna, που προκάλεσε σοκ στην αγορά, έστρεψε τα φώτα της στα χιλιάδες κρυπτονομίσματα που υπάρχουν με το βασικό ερώτημα που κυριαρχει να είναι το εάν θα μπορέσουν να επιβιώσουν.

«Βρισκόμαστε στο στάδιο της συνειδητοποίησης ότι υπάρχουν υπερβολικά πολλά blockchain εκεί έξω και πάρα πολλά tokens. Αυτό προκαλεί σύγχυση στους χρήστες. Και αυτό φέρνει επίσης κάποιους κινδύνους για τους χρήστες», δήλωσε στο CNBC ο Bertrand Perez, Διευθύνων Σύμβουλος του Web3 Foundation στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, την περασμένη εβδομάδα.

«Όπως στην αρχή του Διαδικτύου υπήρχαν πολλές εταιρείες dotcom και πολλές από αυτές αποδείχθηκαν απάτες, κάποια στιγμή υπήρξε μια εκκαθάριση. Τώρα πλέον έχουμε πολύ χρήσιμες και νόμιμες εταιρείες» πρόσθεσε.

Ο Brad Garlinghouse, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας διασυνοριακών πληρωμών μέσω blockchain Ripple, δήλωσε ότι είναι πιθανό να υπάρχουν «scores» κρυπτονομισμάτων που θα παραμείνουν στο μέλλον.

«Νομίζω ότι υπάρχει ένα ερώτημα σχετικά με το αν χρειαζόμαστε ή όχι 19.000 νέα νομίσματα σήμερα», είπε ο Garlinghouse.

Ο Διευθυντής Επενδύσεων της Guggenheim, Scott Minerd από τη μεριά του είπε ότι τα περισσότερα κρυπτονομίσματα είναι «σκουπίδια», αλλά εκτίμησε ότι το bitcoin και το ethereum θα επιβιώσουν.

Τα σχόλια από τον κλάδο έρχονται την ώρα που η αγορά κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να υπόκειται σε πίεση. Το Bitcoin έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50% από το υψηλό ρεκόρ που σημείωσε τον Νοέμβριο, με πολλά άλλα ψηφιακά νομίσματα να είναι κινούνται χαμηλότερα.

Πολλές διαφορετικές πλατφόρμες blockchain, από το Ethereum έως τη Solana, διεκδικούν μια ηγετική θέση στον κλάδο. Αλλά ο Brett Harrison, Διευθύνων Σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX U.S., είπε ότι οι εκατοντάδες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεν θα επιβιώσουν.

«Πιθανότατα δεν θα υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικά blockchains σε 10 χρόνια, νομίζω ότι θα υπάρχουν δύο ξεκάθαροι νικητές για διαφορετικά είδη εφαρμογών», είπε ο Harrison.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here