«Διασφαλίσαμε επάρκεια καταναλωτικών αγαθών» είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, στην εξειδίκευση των μέτρων για τη σταδιακή μετάβαση την επόμενη μέρα.

Όπως ανακοίνωσε, από την επόμενη Δευτέρα η αγορά τίθεται σε επανεκκίνηση, σε επτά στάδια. Το πρώτο αρχίζει στις 4 Μαΐου με το άνοιγμα συγκεκριμένων καταστημάτων.

1ο στάδιο

Στις 4 Μαΐου επανεκκινούν εταιρείες που λειτουργούν στο λιανικό εμπόριο, δηλαδή βιβλιοπωλεία, οπτικά, αθλητικός εξοπλισμός, εταιρείες που πωλούν φυτά, οι αγορές καταναλωτών και απελευθερώνεται η μετακίνηση για τους κλάδους των παραγωγών στις λαϊκές αγορές.

Για τις υπηρεσίες επανεκκινούν κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής και τα ΚΤΕΟ.

2ο στάδιο

Από τις 11 Μαΐου επανεκκινούν όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου. Επανέρχονται στις λαϊκές αγορές τα βιομηχανικά είδη. Ξεκινούν εκ νέου τη λειτουργία τους οι σχολές οδηγών, όπου εκεί είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας, τα γάντια μιας χρήσης και η χρήση αντισηπτικού.

Επίσης στις 11 Μαΐου ξεκινούν τη λειτουργία τους και οι υπηρεσίες τυχερών παιγνιδιών, δηλαδή ΟΠΑΠ.

3ο στάδιο

Από τις 18 Μαΐου ξεκινούν την επαναλειτουργία τους τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι. Οι κανόνες είναι απόσταση 2 μέτρων, χρήση μάσκας, ενώ δεν επιτρέπονται οι παραστάσεις. Επίσης, θα επαναλειτουργήσουν οι αρχαιολογικοί χώροι.

4ο στάδιο

Από την 1η Ιουνίου επαναλειτουργούν τα εμπορικά κέντρα με υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας στο προσωπικό και στους καταναλωτές, γάντια μιας χρήσης για το προσωπικό και εξυπηρέτηση χωρίς καθήμενους. Θα υπάρχει μέγιστη επιτρεπόμενη παρουσία πελατών εντός του εμπορικού κέντρου, ένας πελάτης-επισκέπτης ανά 20 τ.μ., ενώ ισχύουν οι κανόνες εντός των καταστημάτων. Επίσης επαναλειτουργούν τα εστιατόρια και οι καφετέριες μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

5ο στάδιο

Αυτό το στάδιο αφορά τους θερινούς κινηματογράφους. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπαθανάσης πρέπει να υπάρχει απόσταση του 1 καθίσματος από το άλλο και μέγιστη επιτρεπόμενη πληρότητα 60%. Επίσης επαναλειτουργούν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.

6ο στάδιο

Ξεκινούν εκ νέου τη λειτουργία τους τα πάρκα αναψυχής, τα θεματικά πάρκα και οι παιδότοποι σε εξωτερικούς χώρους με τους κανόνες της απόστασης των 2 μέτρων.

7ο στάδιο

Επαναλειτουργούν εστιατόρια και καφετέριες και σε εσωτερικούς χώρους, τα καταλύματα διακοπών, οι επιχειρήσεις διασκέδασης και οι αθλητικές εγκαταστάσεις. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here