Οκτώ συνεδριάσεις μετά την ανακοίνωση της αύξησης κεφαλαίου στη ΔΕΗ (και τη συνακόλουθη πτώση) και η μετοχή της Επιχείρησης κλείνει σταθερά πάνω από τα 8 ευρώ. Συνολικά έχει σημειώσει 7 στα 8 διαδοχικά κλεισίματα πάνω από τα 8 ευρώ, με το σημερινό να είναι και το υψηλότερο από εκείνη τη συνεδρίαση στα 8,775 ευρώ, με συναλλαγές 442.000 τεμαχίων.

Συνολικά οι εταιρίες στον κλάδο της ενέργειας είχαν καλή σήμερα συνεδρίαση και βοήθησαν την αγορά να αντισταθεί στο έξωθεν κλίμα και να ισορροπήσει ποντάροντας σε θετικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές εισηγμένες επιχειρήσεις.

Μετά τις πρώτες σημαντικές συνεδριάσεις η μετοχή της ΔΕΗ φαίνεται να ισορροπεί με άνεση υψηλότερα από ότι ανέμενε η αγορά, ενισχύοντας τα σενάρια για αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον. Τα αυξημένα κατά 32% καθαρά κέρδη του ΑΔΜΗΕ, έδειξαν το δρόμο.

Στο μεταξύ οι συγκυρίες που είχαν πιέσει τις μετοχές των Motor Oil και ΕΛΠΕ έχουν αλλάξει, διευκολύνοντας διευκόλυνε να επανέλθουν σε καλύτερη ισορροπία τα κόστη.

Το αποτέλεσμα ήταν η μετοχή των ΕΛΠΕ να σημειώσει άνοδο 4,29% στα 5,84 ευρώ, ενώ η μετοχή της Motor Oil σημείωσε άνοδο 3,53% στα 13,78 ευρώ. Αντέδρασε ανοδικά επίσης και η μετοχή της Mytilineos, (μετά τις τελευταίες ρευστοποιήσεις που έχουν συνδεθεί με τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ) με ημερήσια κέρδη 3,02% στα 14,68 ευρώ.

Με αυτό τον τρόπο το ΧΑ είχε μια καλή συνεδρίαση και έκλεισε με άνοδο άνω των 880 μονάδων. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,17% στις 882,88 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 868,86 μονάδων και 882,18 μονάδων.  Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 43,2 εκ. ευρώ και ο όγκος στα 16,1 εκατ. τεμάχια.

Νίκος Κωτσικόπουλος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here