Έπειτα από αρκετούς μήνες διεργασιών, η Navios Maritime Partners πέτυχε να μετατραπεί σε έναν ναυτιλιακό κολοσσό με 190 πλοία υπό τη διαχείρησή του. Οι κινήσεις της Αγγελικής Φράγκου είναι αργές και προσεκτικές, και όπως διαφαίνεται η στρατηγική της αποδίδει τα μέγιστα.

Επόμενος στρατηγικός της στόχος είναι η ανανέωση του στόλου της Navios Maritime Partners, με την πώληση των παλαιότερων πλοίων και η αγορά νέων, σύγχρονης τεχνολογίας, υψηλής απόδοσης, που θα συμμορφώνονται στα νέα περιβαλλοντικά πρότυπα. 

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η τελευταία απόφαση της ναυτιλιακής να πωλήσει ένα εκ των γηραιότερων πλοίων της, το Navios Alegria, 76.500 dwt που ναυπηγήθηκε το 2004.

Ορισμένοι Αμερικανοί brokers ανέφεραν πρόσφατα ότι μια συμφωνία πώλησης με τρίτο μέρος είχε επιτευχθεί για το 18-ετών panamax, ωστόσο το deal δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί.

Η πρώτη απόπειρα της ναυτιλιακής εντός του 2022 να πωλήσει ένα εκ των bulker της προς το παρόν φαίνεται να μην ευδοκιμεί, γεγονός που αποτυπώνει την ρευστή κατάσταση που επικρατεί στην αγορά πλοίων ξηρού χύδην.

Ωστόσο οι επαφές συνεχίζονται και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις…

Διαβάστε επίσης:

Με ένα ισχυρό 2021, η Navios Maritime της Αγγελικής Φράγκου συνεχίζει τις επενδύσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here