Διανομή κεφαλαίου, επαναγορές μετοχών, μερίσματα: Σε αυτό το τρίπτυχο κινείται η Dorian LPG, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Χατζηπατέρα, για το επόμενο διάστημα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το 3ο τρίμηνο του 2020 τα οποία αποτυπώνουν την πολύ καλή πορεία της, στο μονοπάτι της κερδοφορίας παρά την κρίση της πανδημίας και τα χαμηλά επίπεδα της ναυλαγοράς.

Η Dorian κατέγραψε:

  • Καθαρά κέρδη μισού εκατ. δολαρίων, έναντι 40,7 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2019.
  • Έσοδα 54,7 εκατ. δολάρια από 91,6 εκατ. δολάρια
  • Μέσο ημερήσιο ισοδύναμο χρονοναύλωσης στα 26.015 δολάρια από 47.623 δολάρια,
  • Προσαρμοσμένα EBITDA 22,3 εκατ. δολάρια από 67,3 εκατ. δολάρια πέρυσι.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ναυτιλιακής, Γιάννης Χατζηπατέρας σχολίασε μεταξύ άλλων:

«Θα ξεκινήσω αναγνωρίζοντας για μία ακόμη φορά την αφοσίωση του συνόλου του προσωπικού της Dorian και ιδιαίτερα του προσωπικού θαλάσσης, οι οποίοι συνέβαλαν στις αδιάκοπες υπηρεσίες μας. Είμαι πολύ χαρούμενος, διότι καταφέραμε να μείνουμε ασφαλείς και υγιείς σε αυτές τις ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες. Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία σημαντικές δυσκολίες σχετικά με τις κινήσεις των πληρωμάτων, λόγω των παγκόσμιων περιορισμών, και τώρα οι εναλλαγές πραγματοποιούνται με φυσιολογικούς ρυθμούς.

Τα κέρδη του τρίτου τριμήνου αντανακλούν, σε μεγάλο βαθμό, τα χαμηλά επίπεδα της ναυλαγοράς κατά το προηγούμενο τρίμηνο (μέχρι 30 Ιουνίου) με το δείκτη Baltic στα 29 δολάρια. Το τρίτο τρίμηνο, ο δείκτης έφτασε τα 55 δολάρια και οι ναύλοι παραμένουν ισχυροί και την τρέχουσα περίοδο με διαρκή ζήτηση και νέες παραδόσεις νεότευκτων. Το διοικητικό μας συμβούλιο συνεχίζει να εστιάζει στη διανομή κεφαλαίου και αναμένεται να επιδιώξουμε ευκαιριακές επαναγορές μετοχών και να εξετάσουμε πιθανά μερίσματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here