Σε εκστρατεία διεθνοποίησης του μετοχολογίου και γρήγορη επέκταση της πιστωτικής επέκτασης επιδίδεται πλέον η διοίκηση της Τρ. Πειραιώς μετά το 7ο τρίμηνο κερδοφορίας που κατέγραψε στα τέλη Ιουνίου.

Το πρώτο εξάμηνο του 2023 σημείωσε άλμα καθαρών κερδών πάνω από 50% (442 εκατ. ευρώ) σε σύγκριση με ένα έτος νωρίτερα (288 εκατ. ευρώ). Μάλιστα, οι οικονομικές της επιδόσεις ήταν τόσο υψηλές το πρώτο εξάμηνο που ουσιαστικά πέτυχε τον ετήσιο στόχο για το 2023.

Για τον λόγο αυτό, η διοίκηση προχώρησε σε αναθεώρηση των στόχων της για το έτος σε σειρά μεγεθών όπως τα κέρδη ανά μετοχή (65 λεπτά έναντι 55 λεπτών), τα κεφάλαια CET1 (13% έναντι 12,5%) και τον στόχο για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (κάτω από 5%).

Τα παραπάνω δήλωσε κατά τη χθεσινή ενημέρωση αναλυτών ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου ο οποίος υπογράμμισε τη σημαντική καθαρή πιστωτική επέκταση που κατέγραψε η τράπεζα το β΄ τρίμηνο ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εκταμίευση νέων δανείων (2,6 δισ. ευρώ) υπερέβη τις αποπληρωμές (1,8 δισ.) με βασική κινητήριο δύναμη τα επιχειρηματικά δάνεια.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε ο κ. Μεγάλου, τα 210 εκατ. ευρώ προήλθαν από δάνεια που εκταμιεύτηκαν σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, τα 130 εκατ. ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (RRF), ενώ τα υπόλοιπα προήλθαν από εταιρικά δάνεια με έμφαση στην ενεργειακή μετάβαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here