Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, δια της Προέδρου της κας Βασιλικής Λαζαράκου, εξελέγη ομόφωνα από τα μέλη της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Επιτροπής (European Regional Committee-ERC) του Διεθνούς Οργανισμού Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς (International Organization of Securities Commissions – IOSCO), ως εκπρόσωπος της προαναφερόμενης Επιτροπής ERC στο Διοικητικό Συμβούλιο του IOSCO για θητεία 2 ετών, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο 2022.

Ο IOSCO, ο οποίος έχει την έδρα του στην Μαδρίτη, είναι το βασικό forum για τη διεθνή συνεργασία μεταξύ των εποπτικών αρχών της κεφαλαιαγοράς και αναγνωρίζεται ως ο διεθνής φορέας για την θέσπιση προτύπων για τις αγορές κινητών αξιών. Ο οργανισμός επί του παρόντος έχει περισσότερα από 200 μέλη από περισσότερες από 100 χώρες, εκπροσωπώντας το 95% των κεφαλαιαγορών ανά τον κόσμο. Ο Οργανισμός αναπτύσσει, εφαρμόζει και προωθεί την τήρηση διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων για την εποπτεία των κεφαλαιαγορών. Τέλος, συνεργάζεται στενά με την G20 και το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB) σε ένα πρόγραμμα παγκόσμιας ρυθμιστικής μεταρρύθμισης.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι τακτικό μέλος του IOSCO και συμμετέχει ενεργά στις εργασίες του, εκπροσωπούμενη στην Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Επιτροπή και στην Ολομέλεια των Προέδρων Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς (Presidents Committee) του IOSCO.

Η Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Επιτροπή (ERC), είναι μία από τις τέσσερις περιφερειακές επιτροπές του IOSCO και επικεντρώνει τις εργασίες της σε περιφερειακά ζητήματα που σχετίζονται με τη ρύθμιση των κινητών αξιών στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο. Έχει 51 μέλη από την ευρωπαϊκή περιφέρεια και θα εκπροσωπείται στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του IOSCO για τα επόμενα 2 χρόνια από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κυρία Βασιλική Λαζαράκου δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς για την εκλογή μας στην Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Επιτροπή (ERC) και περήφανοι που η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα την εκπροσωπεί για τα επόμενα δύο έτη στο Διοικητικό Συμβούλιο του IOSCO. Αποτελεί μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση για εμάς και θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να εκπροσωπήσουμε επάξια την Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Επιτροπή αλλά και να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του συνόλου των μελών της. Παράλληλα, φιλοδοξούμε ότι η θητεία μας θα είναι μια περίοδος γόνιμου διαλόγου επί των καίριων ζητημάτων που απασχολούν σήμερα τον Οργανισμό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here