Τον εμπλουτισμό των ψηφιακών υπηρεσιών της Επιτροπής Ανταγωνισμού με χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και robo-advising προανήγγειλε σε πρόσφατη ανάρτησή του στα social media o πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Λιανός, με αφορμή την έκδοση οδηγού για τις ψηφιακές υπηρεσίες της Επιτροπής.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά,

  • «η ψηφιακή επανάσταση διαμορφώνει νέες συνθήκες στην οικονομική ζωή της χώρας, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας», ενώ υπογραμμίζει ότι «σε κάθε περίπτωση , μία σύγχρονη Δημόσια υπηρεσία οφείλει να δημιουργήσει τις ψηφιακές υποδομές για την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.».

Ο κ. Λιανός προσθέτει επίσης στο μήνυμά του ότι

  • «Η Επιτροπή Ανταγωνισμού κάνει κάτι περισσότερο. Δράττει την ευκαιρία αυτή για να δημιουργήσει ψηφιακή πλατφόρμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών ηλεκτρονικών συναλλαγών προς τους συναλλασσόμενους με την επιτροπή, πολίτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, αλλά και τους Δημόσιους φορείς με τους οποίους συναλλάσσεται ή συνεργάζεται ή επιτροπή στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. Προωθεί με αυτό τον τρόπο ένα μοντέλο ευκίνητης δημόσιας υπηρεσίας πρωτοποριακό στην Ελλάδα.
  • Οι ψηφιακές αυτές υπηρεσίες, επίσης, ενσωματώνουν στην εργαλειοθήκη της Επιτροπής Ανταγωνισμού καινοτόμα εργαλεία, όπως η ανώνυμη παροχή πληροφοριών, η τηλε-συνάντηση / τηλεδιάσκεψη με ομάδες υπόθεσης της επιτροπής, η ψηφιακή παρακολούθηση της πορείας των καταγγελιών και υποθέσεων για τους συναλλασσόμενους με την επιτροπή, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα της Αρχής.
  • Σκοπεύουμε να επενδύσουμε στην επέκταση αυτών των υπηρεσιών με τη χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και robo-advising το προσεχές διάστημα, μια και η καινοτομία είναι στο DNA της επιτροπής.
  • Προσβλέπουμε στη συστηματική χρήση αυτών των υπηρεσιών από τους καταναλωτές, επιχειρήσεις και πολίτες και σε εποικοδομητικά σχόλια τα οποία θα βοηθήσουν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες προς όφελος καταναλωτών, επιχειρήσεων και της εθνικής οικονομίας».

Οι ψηφιακές υπηρεσίες

Οι ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι οι εξής:

Ανώνυμη παροχή πληροφοριών

Ηλεκτρονική υποβολή καταγγελίας με χρήση του εντύπου καταγγελιών

Ηλεκτρονική υποβολή πρότασης δεσμεύσεων

Γνωστοποίηση πράξης συγκέντρωσης ηλεκτρονικά με χρήση του σχετικού εντύπου Γνωστοποίησης

Ηλεκτρονική υποβολή αιτήματος για τηλέ-συνάντηση / τηλέδιάσκεψη με στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης παρέκκλισης από τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων για αναστολή πραγματοποίησης συγκέντρωσης

Ηλεκτρονική υποβολή παρέμβασης σε υπόθεση ως τρίτος

Ηλεκτρονική υποβολή αιτήματος (από δημόσιους φορείς) / ερωτήματος για παροχή γνωμοδότησης επί ζητημάτων ελεύθερου ανταγωνισμού

Δυνατότητα ηλεκτρονικής ενημέρωσης περί καταβολής του τέλους 1/000 του άρ. 17 του ν. 3959/2011 και υποβολής αίτησης επιστροφής του

Ηλεκτρονική υποβολή γενικών ερωτημάτων.

Πώς αποκτούμε πρόσβαση

Για να αποκτήσει πρόσβαση στις παραπάνω υπηρεσίες ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο, ή φορέας, εκτός από την υπηρεσία της «Ανώνυμης Παροχής Πληροφοριών» θα πρέπει να εγγραφεί ως χρήστης.

Για την ψηφιακή υπηρεσία της «Ανώνυμης Παροχής Πληροφοριών» δεν απαιτείται καμία εγγραφή και υλοποιείται μέσω τρίτου πιστοποιημένου φορέα εκτός Ελλάδας για διασφάλιση της ανωνυμίας.

Για τις υπόλοιπες ψηφιακές υπηρεσίες, η εγγραφή γίνεται με την συμπλήρωση της αίτησης για διάθεση κωδικών πρόσβασης που είναι κοινή και βρίσκεται στις σελίδες κάθε μιας από τις ψηφιακές υπηρεσίες που θα επιλέξει ο χρήστης στο αντίστοιχο menu του κεντρικού website της επιτροπής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here