Οριακά κάτω από τα 79 δολάρια το βαρέλι διαπραγματεύεται σήμερα στο Λονδίνο το πετρέλαια brent, ενώ η τιμή για το αμερικανικό αργό πετρέλαιο είναι λίγο κάτω από τα 75 δολάρια, στα 74,71 δολάρια.

Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα τιμών μετά τον Ιούλιο και σημεία στα οποία οι πωλητές ανέκοψαν την άνοδο τόσο φέτος, όσο και παλαιότερα το 2018.

Προφανώς οι τιμές δεν είναι στα ιστορικά υψηλά για τον μαύρο χρυσό και κανείς δεν ξεχνά επίπεδα τιμών στα 115 και 120 δολάρια που επίσης κανείς δεν θα ήθελε να ξαναδεί.

Ωστόσο οι τιμές του αργού έχουν σημειώσει πολύ μεγάλο ράλι σε ένα χρόνο καθώς η μείωση της παραγωγής στην αρχή και η υποχώρηση των προμηθειών, με την αύξηση της ζήτησης να ακολουθεί προκάλεσαν έντονες απότομες διακυμάνσεις και υπερβολές και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Οι παραγωγοί χρειάζεται να έχουν μία ξεκάθαρη εικόνα σταθερής ζήτησης και οι αγοραστές χρειάζονται σταθερές τιμές μακριά από υπερβολές.

Μετά από πέντε ημέρες ανόδου το αργό πλησιάζει τα υψηλά της τριετίας, που είναι ακριβά επίπεδα τιμών τα οποία δεν ευνοούν την ανάπτυξη των οικονομιών.

«Η στενότητα της προσφοράς συνεχίζει να φέρει επιπτώσεις στα αποθέματα σε όλες τις περιοχές. Η αύξηση των τιμών του αερίου, συμβάλει επίσης στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου, καθώς το υγρό γίνεται σχετικά φθηνότερο για την παραγωγή ενέργειας», αναφέρει σημείωμα της ANZ Research.

Νίκος Κωτσικόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here