Επιστολή με την οποία απευθύνεται στον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη απέστειλε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η οποία φέρει την υπογραφή του κ. Μιχάλη Ζορπίδη.

Στην επιστολή τονίζεται ότι

  • η απαγόρευση είναι δώρον- άδωρον από τη στιγμή που ο κόσμος συνωστίζεται σε πλατείες, πεζοδρόμους και παραλίες.

και για τον λόγο αυτό καλεί

  • να πάρετε γρήγορα τη γενναία απόφαση για την επαναλειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος το δυνατόν συντομότερο

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής;

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο εκτός Αθηνών Επιμελητήριο της χώρας με ανησυχία διαπιστώνει ότι το μέτρο
απαγόρευσης των καταστημάτων εστίασης δεν εξυπηρετεί σήμερα σε τίποτε.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ελήφθη προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους καθώς αυτός αποτελεί την πλέον επικίνδυνη συνθήκη για την εξάπλωση του Κορονοϊού.

Από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε το μέτρο και χιλιάδες συνάδελφοι μας έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, επιφορτιζόμενοι βάρη τα οποία με δυσκολία θα συνεχίσουν να σηκώνουν. Ωστόσο, αυτό αφορούσε μία εποχή στην οποία ίσχυε η γενική καραντίνα, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν τη λειοτυργία υπαίθριων και ανοικτών χώρων.

Η κατάσταση όμως έχει αλλάξει. Πλέον ο κόσμος κυκλοφορεί ελεύθερα και σε μύριες όσες περιπτώσεις συνωστίζεται  σε πεζοδρόμια, πλατείες και παραλίες. Συνεπώς τα κλειστά μαγαζιά είναι δώρον – άδωρον. Αντίθετα, η λειτουργία τους, κάτω από αυστηρούς κανόνες, θα αποκλιμάκωνε την κατάσταση στις πλατείες, θα προσέφερε υπηρεσίες υγιεινής και ασφάλειας στο κοινό, η έλλειψη των οποίων εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία ενώ ταυτόχρονα θα προσέφερε σανίδα σωτηρίας σε χιλιάδες επιχειρήσεις και τους υπαλλήλους τους, που βρίσκονται αντιμέτωποι πλέον με την ανεργία.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

το ΕΕΘ σας καλεί να πάρετε γρήγορα τη γενναία απόφαση για την επαναλειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος το δυνατόν συντομότερο. Μόνο έτσι θα υπάρξει ελπίδα επιβίωσης για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Μην αργείτε, ίσως μετά θα είναι πολύ αργά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here