Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης βρίσκεται και επίσημα πλέον η ΛΑΡΚΟ, σε μια ύστατη προσπάθεια να συνεχίσει απρόκσοπτα τη λειτουργία της, έπειτα και από την έκδοση της δικαστικής απόφασης από το Εφετείο.

Βάσει των προβλεπόμενων, η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ θα συνεχιστεί, διατηρώντας παράλληλα όλες τις συμβάσεις, πλην εκείνων που θα καταγγελθούν από τον διαχειριστή – και μόνο για σημαντική και τεκμηριωμένη αιτία.

Τη διοίκηση θα έχει ο διαχειριστής, ο οποίος θα φροντίσει για την εύρυθμη λειτουργία της ενώ θα την εκπροσωπεί έναντι τρίτων.

Όπως είχε γράψει το Banks.com.gr στο σχέδιο εξυγίανσης της ΛΑΡΚΟ περιλαμβάνει:

Το σχέδιο είναι απλό γι’ αυτό ίσως πετύχει:

  1. Η ΛΑΡΚΟ μπαίνει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.
  2. Το Κράτος θα της χορηγήσει ρευστότητα για να καλύψει τις άμεσες λειτουργικές της ανάγκες.
  3. Ο Ειδικός Διαχειριστής αναλαμβάνει να μειώσει αμέσως το μισθολογικό κόστος που σήμερα -για τους 1.195 εργαζόμενους- ανέρχεται σε 52 εκατομμύρια Ευρώ το χρόνο, ποσό που ξεπερνά το 30% του τζίρου που πραγματοποιεί η βιομηχανία. Η εντολή του Υπουργού προς τον Εκκαθαριστή είναι να μειώσει τις αποδοχές μόνον των υψηλόμισθων και είναι –δυστυχώς- πολλοί οι εργαζόμενοι της ζημιογόνου βιομηχανίας που αμείβονται με ποσά υψηλότερα των 3.000 Ευρώ το μήνα.
  4. Η ΛΑΡΚΟ θα «σπάσει» σε δύο κομμάτια. Το εργοστάσιο της Λάρυμνας θα πουληθεί ξεχωριστά από τα ορυχεία της Καστοριάς και της Εύβοιας για να βρεθούν ευκολότερα και –κυρίως- συντομότερα επενδυτές που θα βάλουν τα λεφτά τους στο μέλλον της βιομηχανίας.
  5. Ειδικά για το εργοστάσιο της Λάρυμνας, θα υπάρξει ειδική διαδικασία διευθέτησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με το Δημόσιο με παράλληλη «τακτοποίηση» δηλαδή ανάκτηση, των παράνομων κρατικών επιδοτήσεων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here