Επιμένει στην πρόταση αγοράς για την Alpha Bank η Bank Of America, μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Τράπεζας επιβεβαιώνοντας την τιμή- στόχο στα 1,45 ευρώ, καθώς εκτιμά πως έχει καλό σενάριο ανάκαμψης

Ο οίκος μεταξύ άλλων αναφέρει πως «το asset management υπερέβη τις προσδοκίες. Στο πρώτο εξάμηνο η Alpha Bank ήδη πέτυχε 22% του τετραετούς στόχου των 3,5 δις ευρώ του business plan, στα αμοιβαία της κεφάλαια, εξαιρουμένων των διαχείρισης διαθεσίμων.

Με το λεπτομερές σχέδιο μετασχηματισμού σε καλή βάση, ο δείκτης NPE της τράπεζας μειώθηκε στο 26,1% από 42,8% στο τέλος του 2020, που είναι θετική εξέλιξη παρόλο που απομένει ακόμα δουλειά. Η Alpha Bank έχει πλέον πιο φιλόδοξο στόχο για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα φέτος».

Η BofA εκτιμά πως, η εξυγίανση του ισολογισμού από τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPE) επιταχύνθηκε το δεύτερο τρίμηνο που επιβαρύνθηκε με ζημιές άνω των 2 δις ευρώ από την πώληση του χαρτοφυλακίου Galaxy. «Εξαιρουμένων των έκτακτων προβλέψεων, τα κέρδη της τράπεζας ήταν in line με τις εκτιμήσεις μας (96 εκατ. ευρώ)», αναφέρει.

Στη τηλεδιάσκεψη με αναλυτές η διοίκηση της ελληνικής τράπεζας δήλωσε ότι στοχεύει σε δείκτη NPE 13% μέχρι το τέλος 2021, «που θα είναι χαμηλότερος από τον στόχο του 17% στο επιχειρησιακό της σχέδιο και αυτό είναι θετικό», αναφέρει η έκθεση της BofA.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here