Η κυβέρνηση θα επιδοτήσει τις πάγιες δαπάνες (μισθούς, εισφορές, φως, νερό, τηλέφωνο) μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την πανδημία.

Η δυνατότητα επιδότησης φτάνει έως τα 3 εκατ. ευρώ.

Αυτές τις μέρες, η κυβέρνηση ενημερώνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους όρους και τις προϋποθέσεις της επιδότησης ώστε να μην αποκλίνουν των κοινοτικών κανονισμών.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της χθεσινής δημοπρασίας 10ετών ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου υπογράμμισε ότι:

  • «Είναι η πέμπτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, που η χώρα αντλεί με επιτυχία πόρους από τις αγορές. Και το έπραξε με νέο ιστορικό χαμηλό ως προς το κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου, ανεξαρτήτως διάρκειας.
  • Η μεθοδική δουλειά του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και συνολικά του Υπουργείου Οικονομικών φέρνει θετικά αποτελέσματα. Έτσι, παρά τις αυξημένες δυσκολίες και απαιτήσεις, καταφέρνουμε να διατηρούμε τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας μας σε ασφαλές ύψος»

Χθες, ο υπουργός Οικονομικών απεύθυνε έκκληση (!!) σε 43.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια αλλά και σε 55.000 (!!) δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ τον αριθμό ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού για να πραγματοποιηθούν οι καταβολές των αποζημιώσεων και του επιδόματος θέρμανσης.

  • Σήμερα καταβάλλεται η πληρωμή αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια το Νοέμβριο .
  • Αύριο η ΑΑΔΕ θα πιστώσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων το επίδομα θέρμανσης. Υπενθυμίζεται ότι το ποσό του επιδόματος θέρμανσης που θα δοθεί τώρα αναμένεται να φτάσει συνολικά τα 60 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφερόμενος στους κινδύνους περαιτέρω αύξησης των κόκκινων δανείων, υπενθύμισε ότι ήδη:

  • 405.000 δάνεια ύψους 28,4 δις. ευρώ είχαν και έχουν λάβει αναστολή καταβολής δόσεων για 9 μήνες
  • 400.000 δάνεια ύψους  21 δις. ευρώ έχουν ρυθμιστεί διμερώς
  • 57.000 στεγαστικά δάνεια έχουν λάβει επιδότηση της δόσης μέσω του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ. Μάλιστα ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το επόμενο χρονικό διάστημα

Σύντομα αναμένεται να υπάρξει νέο πρόγραμμα για την επιδότηση επιχειρηματικών δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here