Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, η 17η απονομή των Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, της Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Βασιλικής Λαζαράκου και πλήθος οικονομικών και επιχειρηματικών παραγόντων της αγοράς. Για 17η συνεχή χρονιά οι αναγνώστες του ιστορικού οικονομικού-επενδυτικού περιοδικού ΧΡΗΜΑ, αλλά και οι επισκέπτες του επιχειρηματικού-οικονομικού portal, banks.com.gr, ανέδειξαν και επιβράβευσαν τις εταιρείες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, της απασχόλησης και της ελληνικής κεφαλαιαγοράς. 

Ουζούνης Κωσταντίνος, CEO του ETHOS GROUP καλωσορίζει τους προσκεκλημένους στη 17η Τελετή Απονομής των Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ

Τα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2019, διοργάνωσε η Ethos Events, μέλος του Ομίλου Ethos Group. Ο κ. Κωσταντίνος Ουζούνης, CEO του Ομίλου, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, αναφέροντας ότι ακόμη μία χρονιά την εκδήλωση τιμούν οι πιο σημαντικοί συντελεστές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

Καλύτερη Εταιρεία για το 2019 αναδείχθηκε ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ απονεμήθηκαν και δύο τιμητικές διακρίσεις. Ο κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ έλαβε τη διάκριση «Εμβληματική Προσωπικότητα του Χρηματιστηρίου Αθηνών 2019» και ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, έλαβε την τιμητική διάκριση του «Manager of the Year 2019». 

Ο Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, έλαβε την τιμητική διάκριση του «Manager of the Year 2019» από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

 

Τις απονομές στις τιμητικές διακρίσεις πραγματοποίησε, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης. 

O Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ έλαβε τη διάκριση «Εμβληματική Προσωπικότητα του Χρηματιστηρίου Αθηνών 2019» από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Ο κ. Σταϊκούρας στην ομιλία του ανέφερε ότι «Το ζητούμενο είναι η χώρα να πετύχει υψηλή, βιώσιμη και διατηρήσιμη οικονομική μεγέθυνση και ανάπτυξη, με έμφαση στους τομείς των επενδύσεων και των εξαγωγών». Ο ίδιος ανέφερε ότι ζητούμενο της κυβέρνησης είναι να καλύψει το επενδυτικό κοινό και αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων που η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει ή προωθεί  για την προσέλκυση και υλοποίηση μεγάλων έργων. Παράλληλα, εξήγγειλε σειρά μέτρων για τα οποία η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί και ενισχύουν την επιχειρηματικότητα. Όπως κατέληξε, «Όλοι οι stakeholders (αγορές, οίκοι αξιολόγησης, θεσμοί, Eurogroup, ελληνική κοινωνία) της ελληνικής υπόθεσης κινούνται στην ίδια αποτίμηση: θετική. Μέσα στο 2020 θα εντείνουμε την προσπάθεια για να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο την επιχειρηματικότητα». 

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης

Η κυρία Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ), ανέφερε στην ομιλία της ότι «Βρισκόμαστε σε μια κομβική στιγμή, καθώς αναμένουμε μετά από την πρόταση που έχει κάνει η ΕΚ, να προχωρήσουμε σε ένα νέο νομοσχέδιο για την Εταιρική Διακυβέρνηση. Στόχος της ΕΚ είναι να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και προστασία των επενδυτών. 

Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς

Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να έχουμε εποπτεία και μία αγορά που θα λειτουργεί με διαφάνεια με κανόνες εναρμονισμένους με την Ευρώπη, έχοντας ενσωματώσει όλες τις βέλτιστες πρακτικές. 

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΚ έχει πραγματοποιήσει προτάσεις για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της αγοράς, ώστε οι επενδυτές να μπορούν να εμπιστευθούν τις επιχειρήσεις, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο. Να καταστούν δηλαδή οι ελληνικές επιχειρήσεις ελκυστικές και ανταγωνιστικές στο διεθνές περιβάλλον», σημείωσε η κυρία Λαζαράκου. 

Ο κ. Καλλιτσάντσης αποδεχόμενος την διάκριση, ανέφερε: «Πιστεύουμε στις χρηματαγορές. Αποτελεί σημαντικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις και τουν χώρο στον οποίο μετρούν τις δυνάμεις τους». Όπως ο ίδιος επεσήμανε, «Η επιτυχία αποτελεί θέμα κουλτούρας, θέλησης για αλλαγή και προσαρμογής νοοτροπίας, αλλά και πολλής δουλειάς». 

Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ

 

Ο κ. Αθανασίου εστίασε την ομιλία του στο έργο του Ελληνικού, αναφέροντας ότι «Έχουμε διανύσει μεγάλη πορεία για το Ελληνικό, αλλά τα καλύτερα βρίσκονται μπροστά μας». Ο ίδιος τόνισε πως «Όταν πιστεύεις σε κάποιο όραμα, με πάθος, υπομονή και υπομονή, μπορείς να πετύχεις σπουδαία πράγματα». Ο κ. Αθανασίου δεν παρέλειψε να εκθειάσει την συμβολή του ανθρώπινου δυναμικού της Lamda Development.

Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development

Ακολούθησε η απονομή των «Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ 2019», στις παρακάτω κατηγορίες:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ -2019

Ο κ. Γιώργος Αρμένης, Head-Treasury & Banking Relations του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ παραλαμβάνει το 1ο βραβείο Καλύτερης Εταιρείας 2019 από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

1ο Βραβείο: Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

2ο Βραβείο: ΟΤΕ

3ο Βραβείο: Όμιλος Μυτιληναίος

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ FTSE-LARGE CAP -2019

1ο Βραβείο: Όμιλος Ελλάκτωρ

2ο Βραβείο: Lamda Development

3ο Βραβείο: Alpha Bank

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ -2019

1ο Coca Cola HBC AG

2ο Inform Lykos

3ο Κρι Κρι

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ MID-SMALL CUP -2019

1ο Βραβείο: Ικτίνος Ελλάς

2ο Βραβείο: Ιατρικό Αθηνών 

3ο Βραβείο: Autohellas

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ -2019

1ο Βραβείο: ΕΥΔΑΠ

2ο Βραβείο: ΕΥΑΘ

3ο Βραβείο: ΔΕΗ     

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ -2019

1ο Βραβείο: Eurobank

2ο Βραβείο: Εθνική Τράπεζα

3ο Βραβείο: Τράπεζα Πειραιώς

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ -2019

1ο Βραβείο: Μοτοδυναμική

2ο Βραβείο: Τζιρακιάν

3ο Βραβείο: Revoil

ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΨΗΛΩΝ ΡΥΘΜΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ -2019

1ο Βραβείο: Παπουτσάνης

2ο Βραβείο: Αεροπορία Αιγαίου

3ο Βραβείο: Πλαίσιο

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ -2019

1ο Βραβείο: ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

2ο Βραβείο: ΙΝΤΡΑΚΟΜ

3ο Βραβείο: Profile Software

ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΨΗΛΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ -2019

1ο Βραβείο: ΟΛΠ

2ο Βραβείο: Prodea Investments

3ο Βραβείο: Cenergy Holdings

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ -2019

1ο Βραβείο: Space Hellas

2ο Βραβείο: Entersoft

3ο Βραβείο: Epsilon Net 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ -2019

1ο Βραβείο: Motor Oil

2ο Βραβείο: Ελληνικά Πετρέλαια

3ο Βραβείο: Eurobank

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -2019

1ο Βραβείο: Fourlis Συμμετοχών

2ο Βραβείο: Εθνική Τράπεζα

3ο Βραβείο: Ελληνικά Χρηματιστήρια (ΕΧΑΕ)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ -2019

1ο Βραβείο: ΟΤΕ

2ο Βραβείο: ΙΑΣΩ

3ο Βραβείο: Marfin Investment Group

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ -2019

1ο Βραβείο: Vidavo

2ο Βραβείο: Alpha Trust

3o Bραβείο: Mediterra

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ -2019, σύμφωνα με την αθροιστική αξία συναλλαγών χρεογράφων του ΧΑ

1ο Βραβείο: AXIA Ventures Group (Athens Branch)

2ο Βραβείο: Euroxx Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ

3o Βραβείο: BETA Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ -2019

1ο Βραβείο: Alpha Trust  

2o Βραβείο: 3Κ Investment Partners AEΔΑΚ

3ο Βραβείο: Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management ΑΕΔΑΚ    

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΕΕΑΠ -2019

1ο Βραβείο: Prodea Investments

2ο Βραβείο: Trastor ΑΕΕΑΠ   

3ο Βραβείο: Briq Properties ΑΕΕΑΠ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ASSET & WEALTH MANAGEMENT  -2019 (ΑΕΔΑΚ και ΑΕΔΑΚ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΣΚΟΠΟΥ & ΑΕΠΕΥ σύμφωνα με την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών)

1ο Βραβείο: HSBC Retail Banking and Wealth Management

2o Βραβείο: Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ

3ο Βραβείο: Triton Asset Management ΑΕΔΑΚ

H βραδιά των επιχειρηματικών βραβείων ολοκληρώθηκε με τις αναμνηστικές φωτογραφίες των κορυφαίων του ελληνικού επιχειρείν.

Οι παρουσιαστές της βραδιάς κ. Χρήστος Κώνστας, Δημοσιογράφος και Διευθυντής Σύνταξης της Ethos Media και κ. Παπασπηλιωτοπούλου Αλεξάνδρα, PR & Marketing Communications Manager, Ethos Media

Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα hrima.ethosawards.eu καθώς επίσης και τα social κανάλια Facebook, LinkedIn, twitter και YouTube. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here