Του Βάιου Κρόκου

Μέχρι τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές στη σύμβαση με τον προσωρινό μειοδότη για την εκκίνηση της κατασκευής του σημαντικού έργου που αφορά στην επέκταση του λιμένα Πειραιά.

Πρόκειται για το έργο 120 εκατ. ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 7 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020

Μέσω αυτού θα δημιουργηθούν 2 θέσεις για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων «νέας γενιάς», μήκους μεγαλύτερου των 280 μέτρων και δυναμικότητας 2.500 επιβατών.

Με αφορμή αυτό, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε με την διοίκηση του ΟΛΠ και τις δυο πλευρές να χαράζουν τα επόμενα βήματα ώστε να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες και να ξεκινήσει η κατασκευή του project

Κατά τις εκτιμήσεις, το έργο θα ολοκληρωθεί σε 32 μήνες από σήμερα εφόσον ξεκινήσει περί τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή επέκτασης συνολικού εμβαδού 150.000 τμ καθώς και των απαιτούμενων δικτύων απορροής υδάτων, οπτικών ινών και παροχής ρεύματος και νερού.

Γ. Πατούλης: Νέες επενδύσεις και γεωπολιτική αναβάθμιση

Για νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις δουλειάς, θα προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες, θα αυξήσουν τα τοπικά εισοδήματα και θα αναβαθμίσουν τη γεωπολιτική θέση της, κάνει λόγο στο μήνυμα του με αφορμή την συνάντηση ο Γ. Πατούλης.

Όπως συμπλήρωσε: «Στην Περιφέρεια Αττικής εργαζόμαστε καθημερινά με στόχο να κάνουμε τον Πειραιά, πρώτο λιμάνι της Ευρώπης και το μεγαλύτερο σταθμό Κρουαζιέρας… στους στόχους μας είναι να στηρίξουμε έμπρακτα την ευόδωση των επενδυτικών σχεδίων στο λιμάνι του Πειραιά, τα οποία θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση όλης της Αττικής. 

Προς την κατεύθυνση αυτή δρομολογείται το σημαντικό έργο που αφορά στην επέκταση και διαπλάτυνση του μόλου καθώς και στην κατασκευή νέου Προβλήτα για την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας. Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μπορεί και πρέπει να αλλάξει όψη. Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κεντρική Διοίκηση συνεργαζόμαστε για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here