Οι πωλήσεις της Nike ενδέχεται να μειωθούν αυτό το τρίμηνο καθώς το κλείσιμο των εργοστασίων στο Βιετνάμ λόγω της πανδημίας, εμπόδισε την παραγωγή προϊόντων της εταιρίας.

Η εταιρία προχώρησε σε μείωση των εκτιμήσεών της με ρυθμούς ανάπτυξης σε μονοψήφιο νούμερο και η μετοχή ήδη υποχώρησε προσυνεδριακά στη Wall Street. Οι μετοχές των Adidas και Puma υποχωρούν επίσης καθώς προσπαθούν και αυτές να αναπληρώσουν την παραγωγή τους από το Βιετνάμ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, οι καθυστερήσεις στην παραγωγή και τις μεταφορές εμπόδισαν τις προσπάθειες της εταιρείας να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση για παπούτσια και αθλητικά ρούχα.

Οι πωλήσεις αυτό το τρίμηνο ενδέχεται να μειωθούν καθώς τα κλειστά εργοστάσια στο Βιετνάμ εμπόδισαν τη Nike να ανταποκριθεί στη ζήτηση των καταναλωτών. Αυτό σημαίνει πως η ανάπτυξη ολόκληρου του έτους θα βρεθεί σε μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό και όχι στο χαμηλό διψήφιο ποσοστό που είχε θέσει ως στόχο η Nike νωρίτερα, αναφέρει το  Bloomberg.

Το κλείσιμο των εργοστασίων στο Bιετνάμ λόγω της αναζωπύρωσης του κορονοϊού πλήττει σημαντικά τους κατασκευαστές αθλητικών ενδυμάτων καθώς αδυνατούν να προμηθεύσουν αρκετά παπούτσια στους καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Adidas προμηθεύτηκε από εκεί πέρυσι περίπου το ένα τρίτο της παραγωγής της. Ο διευθύνων σύμβουλος της Puma, Bjorn Gulden δήλωσε τον Ιούλιο ότι η εταιρεία προσπαθεί να αυξήσει την προμήθειά προϊόντων από την Κίνα για να αναπληρώσει τις απώλειες εξαιτίας της κατάστασης στο Βιετναμ.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε πτώση κατά 3,9% των μετοχών της Nike κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Wall Street. Η μετοχή είχε αυξηθεί φέτος κατά 13% μέχρι και το κλείσιμο χτες, Πέμπτη. Η Adidas και η Puma επίσης καταγράφουν πτώση στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης καθώς κινούνται πτωτικά κατά 2,8% και κατά 1,91% αντίστοιχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here