Γράφει η «ξενοδόχος»

Το δρόμο της αξιοποίησης μετά από πολλά χρόνια που παραμένει κλειστό παίρνει το παλιό Εφετείο στην οδό Σωκράτους, ιδιοκτησίας του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την περασμένη Δευτέρα μπήκαν οι υπογραφές για τη μετακόμιση στο κτίριο, που στο μακρινό παρελθόν λειτουργούσε το ξενοδοχείο Ambassadeur και πλέον θα μετασκευαστεί πλήρως ώστε να στεγάσει το υπουργείο Τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Το ΕΤΕΑΕΠ είχε κάνει πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια προκειμένου να αξιοποιήσει το ακίνητο που βρίσκεται σε μία αρκετά «δύσκολη» περιοχή, ωστόσο οι διαγωνισμοί για τη μετατροπή του σε ξενοδοχειακή μονάδα των υψηλότερων κατηγοριών είχαν καταλήξει άκαρποι.

  • Τώρα ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης εκτιμά ότι η εξοικονόμηση για το ελληνικό Δημόσιο από τα ενοίκια που πληρώνει το υπουργείο θα είναι σε ετήσια βάση κοντά στο 1,8 εκατ. ευρώ, πέραν φυσικά των ωφελειών που θα προκύψουν στην περιοχή από τη «μετακόμιση» δημόσιων φορέων, πολύ δε περισσότερο από την στιγμή που αυτοί συνδέονται και με το νευραλγικό κομμάτι του τουρισμού.
  • Η μετασκευή του πρώην Εφετείου υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί κοντά στον ένα χρόνο.
  • Πάντως για το τρέχον έτος και μόνο για το κτίριο επί της λεωφόρου Αμαλίας 12 όπου στεγάζεται σήμερα το υπουργείο Τουρισμού με ιδιοκτήτη την ΑΡΙΟΝΑ ΕΛΛΑΣ (είναι αντιπρόσωπος του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» στην Ελλάδα, λειτουργεί το πολιτιστικό κέντρο «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ίδρυμα Ωνάση» και δραστηριοποιείται στον χώρο των επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία) το μηνιαίο μίσθωμα είναι στα 82.044 το μήνα (985.528 ευρώ το ετήσιο κόστος).

Το ποσό αφορά την περίοδο έως το τέλος του 2020 ενώ η διάρκεια της μίσθωσης είναι 12ετής και λήγει το Μάιο του 2021. Το μίσθωμα είχε μειωθεί από 108.992 σε 82.044 από τον Οκτώβριο του 2012, με βάση τον Ν.4081/2012 (ΦΕΚ 184Α).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here