Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν για τη σχεδιαζόμενη από τη Motor Oil επένδυση στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής στην περιοχή των Χανίων. Η επένδυση αφορά σε μια νέα ηλεκτροπαραγωγική μονάδα και μάλιστα η Motor Oil έχει ήδη καταθέσει τη σχετική αίτηση στη ΡΑΕ.

Συγκεκριμένα, η αίτηση αφορά τη χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμό συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο LPG στη θέση Πλατάνι Σούδας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Σύμφωνα με την αίτηση, η ισχύς του σταθμού θα φτάνει τα 120 MW.

Σημειώνεται ότι στον αναθεωρημένο και εγκεκριμένο Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης, η περιοχή Πέρα Πλατάνι ορίζεται ως υποδοχέας βιομηχανικής μέσης και υψηλής όχλησης και μονάδων αποθήκευσης υγρών καυσίμων.

Η δυνατότητα προβολής αιτιολογημένων αντιδράσεων ενώπιον της ΡΑΕ από όσους έχουν έννομο συμφέρον παρέρχεται στις 23 Μαρτίου.

Αρνητικό το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

Προκειμένου, πάντως, να υλοποιηθεί η επένδυση, θα πρέπει να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις που ήδη υπάρχουν από την τοπική κοινότητα και τους φορείς της.

Αποκορύφωμα των μέχρι τώρα αντιδράσεων είναι η ομόφωνα αρνητική απόφαση που έλαβε χθες το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Πηγή: http://www.candiadoc.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here