Δύο δισεκατομμυριούχοι, o Mπιλ Γκέιτς και ο Τζεφ Μπέζος ενώνουν τις δυνάμεις τους υπό την “ομπρέλα” μιας εταιρείας start-up κατασκευής αεροσκαφών.

Πρόκειται για την ZeroAvia Inc η οποία έχει καταφέρει, όπως μεταδίδει το Bloomberg, να συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 37,7 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία σκοπεύει με τα κεφάλαια που έχει συγκεντρώσει θα προωθήσει την ανάπτυξη τεχνολογίας που όπως η ίδια υπόσχεται θα αλλάξει πολλά στον συγκεκριμένο κλάδο, με μείωση των εκπομπών άνθρακα στα αεροσκάφη.

Αναμένεται να αντικαταστήσει την πρόωση καύση ορυκτών καυσίμων με ένα σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Η εταιρεία συγκέντρωσε 21,4 εκατομμύρια δολάρια από το Ecosystem Integrity Fund και το Breakthrough Energy Ventures, ένα ταμείο που υποστηρίζεται από τον Μπίλ ΓκέιτςΑκόμη, το Amazon Pledge Fund, το Horizons Ventures Ltd., η Shell Ventures και η Summa Equity έχουν επενδύσει σημαντικά ποσά σε αυτήν την προσπάθεια.

Η ZeroAvia Inc εξασφάλισε επίσης 16,3 εκατομμύρια δολάρια από την κυβέρνηση του Ην. Βασιλείου για να βοηθήσει την εταιρεία, με έδρα στο Λονδίνο και στην Καλιφόρνια, να κατασκευάσει ένα υδροκίνητο αεροσκάφος 19 θέσεων έως το 2023.

Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στον κόσμο, η  Airbus SE αναμένεται να παρουσιάσει τα δικά της σχέδια για την ανάπτυξη αεροπλάνων με υδρογόνο.

 

Αεροπλάνο με την τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου της ZeroAvia έκανε την πρώτη του πτήση στο Κράνφιλντ της Αγγλίας τον Σεπτέμβριο.

Ο Βαλ Μιφάταχοφ, Ceo της εταιρείας, δήλωσε ότι 10 αεροπορικές εταιρείες ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν την συγκεκριμένη τεχνολογία μόλις είναι έτοιμη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here