Την έναρξη της κατασκευής του τέταρτου data center στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Sparkle -του Ομίλου TIM- από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και στο top 10 παγκοσμίως.

Το project αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2021 ενώ το νέο κτίριο στην περιοχή της Μεταμόρφωσης θα είναι έκτασης έξι χιλιάδων τ.μ. Η επένδυση θα ολοκληρωθεί πλήρως σε ορίζοντα τριετίας και αναμένεται ν’ αγγίξει τα €19 εκατ.

S. Rossi, προέδρος της Telekom Italia,

Παρουσία του προέδρου της Telekom Italia, S. Rossi, του προέδρου της Sparkle, A. Pansa, του διευθύνοντος συμβούλου, M. Di Mauro και του Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε σήμερα η θεμελίωση του έργου.

Το έργο, με την επωνυμία «Μεταμόρφωση ΙΙ», η ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας της οποίας είναι προγραμματισμένες για τις αρχές του 2021, θα προσφέρει στην Ελλάδα ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα «πράσινα» Data Centers στην Ευρώπη.

M. Di Mauro, CEO, Sparkle
Ο Ιταλός πρέσβης, Λουίτζι Μάρας

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sparkle στην Ελλάδα δραστηριοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια. Τα άλλα τρία data centers βρίσκονται σε Κορωπί, Μεταμόρφωση και Χανιά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here