Στη βιομηχανική περιοχή της Τρίπολης, η φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ δημιουργεί ένα νέο παραγωγικό Campus τελικών φαρμάκων και πρώτων υλών, 8 παραγωγικές μονάδες συνολικά δυναμικότητας 270 τόνων πρώτων υλών φαρμάκων και 324 εκατομμυρίων τεμαχίων τελικών φαρμάκων που θα τροφοδοτεί ολόκληρη την Ευρώπη.

Στην Κόρινθο, η  Landis+Gyr έχει δημιουργήσει μια μεγάλη εξαγωγική μονάδα που παράγει 7,5 εκατομμύρια μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας το χρόνο και απασχολεί 750 εργαζομένους. Ήδη έχει μεταφερθεί μια γραμμή παραγωγής μετρητών φυσικού αερίου από την Μ. Βρετανία στην Κόρινθο.

  •  Όλοι όσοι ασχολούνται με τις άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, σχολιάζουν με τα ευνοϊκότερα λόγια την στάση της κυβέρνησης στην διευκόλυνσης αυτών των επενδύσεων που προσφέρουν δουλειές στην περιοχή και έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό…

Το 2022 θα είναι η πρώτη χρονιά μετά το 2009 που οι νέες ακαθάριστες επενδύσεις παγίων θα ξεπεράσουν τις αποσβέσεις και το κεφαλαιακό απόθεμα θα αυξηθεί.

Νέο ιστορικό υψηλό αναμένεται να σημειώσουν φέτος οι άμεσες ξένες επενδύσεις, μετά το ρεκόρ που καταγράφηκε το 2021 (5,4 δισ. ευρώ ή 2,9% του ΑΕΠ).

Την επενδυτική δραστηριότητα οδηγούν αυτή τη στιγμή 5 κλάδοι:

1. Υποδομές και ακίνητα,

2. Ενέργεια, πράσινη μετάβαση,

3. Τηλεπικοινωνίες, ψηφιακή αναβάθμιση,

4. Τουρισμός

5. Βιομηχανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here