Γράφει η “ξενοδόχος”

Η άνοδος του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πιο ελκυστική τις επενδύσεις σε ξενοδοχεία στη χώρα μας στο εξωτερικό. Πανευρωπαϊκά, η Ισπανία και η Γερμανία έρχονται πρώτες στις προτιμήσεις των ξένων, ως πιο «ώριμες» και σταθερές οικονομίες, ωστόσο και η Ελλάδα είναι ψηλά στην κατάταξη, καταλαμβάνοντας την 7η θέση.

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει η τελευταία έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία παροχής υπηρεσιών και διαχείρισης επενδύσεων σε ακίνητα Tranio με αντικείμενο τις πιο ελκυστικές χώρες για επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Ευρώπη. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πάνω από 200 στελέχη – εκπροσώπους επενδυτών και όχι μόνο από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ολλανδία, τα  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία κ.α..

Οπως προκύπτει από την έρευνα, η τριάδα των πιο ελκυστικών αγορών για ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Ευρώπη απαρτίζεται από την Ισπανία με το 55% των απαντήσεων, η Γερμανία με το 54% και η Ιταλία με ένα 42% (δυνατότητα πολλαπλών απαντήσεων.  Η Ελλάδα, η οποία έχει επιτύχει τα τελευταία χρόνια υψηλές επιδόσεις στον τουρισμό, σε συνδυασμό και με τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής και οι επενδυτές εκτιμούν ότι μπορεί να έχουν υψηλότερες αποδόσεις, αναφέρει η μελέτη Tranio, η οποία κατατατάσσει τη χώρα μας στην 7η θέση, έχοντας συγκεντρώσει ποσοστό 28% των απαντήσεων από τους εκπροσώπους των επενδυτών. Ψηλότερα από την Ελλάδα στη συνολική κατάταξη βρίσκονται το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία και η Γαλλία, ενώ μετά την Ελλάδα, τη δεκάδα συμπληρώνουν η Πορτογαλία, η Αυστρία και η Ελβετία. 

Ενα ακόμη σημαντικό στοιχεία που προκύπτει από την έρευνα αποτελεί το γεγονός ότι 2 στους 3 ερωτηθέντες σκοπεύουν μέσα στο 2019 να προχωρήσει σε κάποια επένδυση στην ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή αγορά, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει το ότι το τουριστικό real estate είναι ένας τομέας που προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτικών κεφαλαίων.  Μάλιστα, οι 7 στους 10 είναι διατεθειμένοι να τοποθετήσουν κεφάλαια άνω των 10 εκατ. ευρώ, ενώ ποσοστό 23% εξετάζει επενδύσεις κάτω των 10 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here