Απόστολος Κάκκος Πρόεδρος και  Δνων Σύμβουλος Lamda Hellix

Την περασμένη Τετάρτη 7 Ιουλίου ο Πρωθυπουργός υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μάξιμου τους κ. David Ruberg, Executive Vice President, Strategy & Emerging Markets της  Digital Realty και Απόστολο Κάκκο, Προέδρου και  Διευθύνοντα Συμβούλου της Lamda Hellix. Στη συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχαν και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Αντικείμενο της συνάντηση ήταν τα επενδυτικά σχέδια του Ομίλου Digital Realty και Lamda Hellix στην Ελλάδα. Οι επικεφαλής των δύο εταιριών παρουσίασαν στον Πρωθυπουργό το στρατηγικό πλάνο και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των επενδύσεων, η έναρξη των οποίων έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Σεπτέμβριο, το αποτύπωμα των οποίων σε βάθος δεκαετίας θα ξεπεράσει το 1.1 δις ευρώ.

  • Η ανάπτυξη neutral multi-tenant neutral data centers θα επιτρέψει στους οργανισμούς, μέσω των communities of interest, να διατηρήσουν την ανεξαρτησία και αυτονομία τους υλοποιώντας λύσεις hybrid-multi cloud, δημιουργώντας εν τέλει σημαντικό data gravity για τη χώρα μας, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των μεγάλων διεθνών αεροδρομίων που εξυπηρετούν όλες τις αεροπορικές εταιρείες και τους τελικούς πελάτες καθιστώντας τη χώρα διεθνή κόμβο αερομεταφορών.
  • David Ruberg Digital Realty
  • Αντίστοιχα, και στην περίπτωση των neutral multi-tenant data centers όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, όλοι global cloud providers και τα internet exchanges είναι διαθέσιμα στις επιχειρήσεις και στους οργανισμούς προσφέροντάς τους αδιάλειπτη διαθεσιμότητα, ασφάλεια, πολλαπλές ευκαιρίες διασύνδεσης και σημαντικές οικονομίες κλίμακας.

Ως αποτέλεσμα των επενδύσεων της Digital Realty, η Ελλάδα, δήλωσαν, θα καταστεί διεθνής κόμβος δεδομένων και πόλος έλξης επενδύσεων, όπως ακριβώς συνέβη στη Μασσαλία, όπου η Digital Realty επένδυσε πάνω από 260 εκατ. ευρώ μέσα σε 6 μόλις χρόνια, καθιστώντας την τη  μεγαλύτερη  ψηφιακή πύλη εισόδου στην Δυτική Ευρώπη και την 9η μεγαλύτερη και ταχυτερα αναπτυσσόμενη παγκοσμίως προσελκύοντας άνω των 200 διεθνών τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

  • Μέσω των συγκεκριμένων επενδύσεων  θα ανοίξουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής , όσο και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, με τις δεύτερες ειδικά να είναι θέσεις ανώτατου επιπέδου και υψηλών αποδοχών συμβάλλοντας  στον brain gain και τον επαναπατρισμό αξιόλογων στελεχών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here