Επανήλθαν ανοδικά αν και πιο συγκρατημένα οι τιμές των καυσίμων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, καθώς οι αρχές δεν δίνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα που θα απομακρύνει τους κερδοσκόπους από την αγορά, αφήνοντας μόνο τους αγοραστές που χρειάζονται το καύσιμο.

Έτσι οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, επαναλαμβάνουν την ανοδική τους πορεία κινούμενες πάνω από τα 83 δολάρια το βαρέλι για το ευρωπαϊκό brent και κοντά στα 79 δολάρια το βαρέλι για το αμερικανικό αργό.

Συνολικά το αργό πετρέλαιο σημειώνει μέχρι στιγμής μεγάλη εβδομαδιαία άνοδο έως και 5% καθώς παρά τη διόρθωση η πιθανότητα βραχυχρόνιας μεταστροφής από το φυσικό αέριο προς το αργό συντηρεί την ανοδική τάση η οποία ενώ είχε ανακοπεί, αναζωπυρώθηκε από μη πειστικές εξηγήσεις υπηρεσιακών πηγών στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η άνοδος των τιμών ακολουθεί τα δημοσιεύματα ότι η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας δεν εξετάζει να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα της «αυτή την στιγμή», αλλά ούτε να απαγορεύσει τις εξαγωγές πετρελαίου.  Πηγή της υπηρεσίας πάντως δήλωσε στο Reuters ότι αυτό «δεν είναι ακριβώς έτσι», προσθέτοντας ότι όλα «τα εργαλεία είναι πάντα στο τραπέζι» για να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο ελλείψεων στην αγορά.

Ανοδικά κινούνται και οι τιμές του φυσικού αερίου, μετά τις βαριές απώλειες που ακολούθησαν τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την ενίσχυση των προμηθειών προς την Ευρώπη προκειμένου να αναχαιτιστεί το ράλι των τιμών.

Τα συμβόλαια του φυσικού αερίου σημειώνουν άνοδο 6% αλλά σημειώνεται ότι πρόκειται μικρές συνολικά αγορές που αντιπροσωπεύουν κλάσμα της κατανάλωσης…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here