Με νέες ανακατατάξεις αλλά με ανοικτά όλα τα μεγάλα θέματα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η γενική συνέλευση των μετόχων.

Ηχηρή ήταν η παρουσία του Τζ. Κουτσολιούτσου στη συνεδρίαση, ο οποίος έως τα τέλη του 2019 ήταν μέλος του Δ.Σ. Πλέον συμμετείχε ως μέτοχος (2,32% του μ.κ.) και κατά πληροφορίες παρενέβη επί σειράς θεμάτων, με πιο αξιοσημείωτη την παρατήρησή του ότι οι μέτοχοι θα έπρεπε να ενημερώνονται πιο λεπτομερώς για τη ζητήματα για τα οποία είναι ενήμερη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στις αμοιβές των συμβούλων, αλλά και σε θέματα που αφορούν ευρύτερα τα έσοδα και τα έξοδα μετά την αναδιάρθρωση.

  • Επί του συγκεκριμένου ζητήματος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γ. Σάμιος ενημέρωσε ότι η συμφωνία με τη PwC για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων 2018 είναι σε ισχύ και θα παραδοθεί το Μάιο του 2020.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου, στο οποίο πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Γ. Ιωαννίδης.

Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. και στη συζήτηση επί των βασικών θεμάτων, πολλοί ήταν οι μέτοχοι που είτε απείχαν είτε καταψήφισαν, συμπεριλαμβανομένου και του Τζ. Κουτσολιούτσου ο οποίος καταψήφισε τα νέα πρόσωπα της Επιτροπής Ελέγχου ενώ ζήτησε πλήρη ενημέρωση για τα οικονομικά πεπραγμένα από το 2017 έως σήμερα.

  • Επιπλέον συζητήθηκε και η υπόθεση των μετοχών της Dufry, για την οποία ο πρόεδρος της εταιρίας σημείωσε ότι συνεχίζεται η διαπραγμάτευση αποδέσμευσής τους και ότι θα κατατεθεί προσφυγή κατά της δέσμευσης από την ελληνική δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρθηκε η υπόθεση διευθετείται μέσω διαιτητικού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, ωστόσο προς το παρόν δεν μπορούν να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.

Τέλος για το ζήτημα της εξυγίανσης αναφέρθηκε επανηλλειμμένως ότι η διαπραγμάτευση με τους ομολογιούχους είναι σε εξέλιξη ωστόσο διατηρείται η επικοινωνία με επενδυτικά funds τα οποία θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στη διάσωση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here