Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice που μεταδίδεται από το ONE Channel, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένους του στο studio τους Ανδρέα Κούβαρη και Χρήστο Λώνα, Digital Marketers της γενιάς Ζ, συζητούν για το πώς η δημιουργία έξυπνου περιεχομένου κερδίζει τους χρήστες αλλά και πώς η νέα γενιά marketers το προσεγγίζει αποτελεσματικά.

Στην εκπομπή συζητήθηκαν τα βασικά πλεονεκτήματα των νέων ανθρώπων στη δημιουργία περιεχομένου για τα κοινωνικά δίκτυα και πώς το περιεχόμενο που δημιουργούν οι νέοι διαφέρει από αυτό που δημιουργούν οι προηγούμενες γενιές. Συζητήθηκε επίσης το μεγαλύτερο λάθος που βλέπουμε συχνά να γίνεται από επιχειρήσεις στον τομέα του content marketing και ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες που πρέπει να λαμβάνει υπόψη του κάποιος για να δημιουργήσει περιεχόμενο που θα έχει αντίκτυπο στα κοινωνικά δίκτυα. Ακόμη, αναλύθηκε η διαδικασία που ακολουθείται όταν ξεκινά η δημιουργία περιεχομένου για έναν πελάτη και πώς μετριέται η επιτυχία του περιεχομένου στα κοινωνικά δίκτυα.

 Έγινε αναφορά για τη γνώμη σχετικά με τη χρήση των influencers στη δημιουργία και προώθηση περιεχομένου, καθώς και τις πιο πρόσφατες τάσεις στο content marketing που θα κυριαρχήσουν το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, εξετάστηκε πώς διαχειρίζεται η ισορροπία μεταξύ δημιουργικότητας και ανάλυσης δεδομένων στο content marketing και ποια εργαλεία και τεχνολογίες θεωρούνται απαραίτητα για τη δημιουργία και τη διαχείριση περιεχομένου. Ακόμα, αναλύθηκε ο ρόλος της αυθεντικότητας στο περιεχόμενο και πώς επιτυγχάνεται, καθώς και οι ιδιαιτερότητες που πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν δημιουργείται περιεχόμενο για το Instagram σε σύγκριση με το Facebook.

Τέλος ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσίασε τους στόχους και τους δείκτες απόδοσης (KPIs) στα Social Media.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του ONE Channel που μετρά πάνω από 220 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014 (αρχικά στο SBC TV και στη συνέχεια στο Attica TV), ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση  επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 9 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

  

Η εκπομπή μεταδίδεται στην τηλεόραση από το ΟΝΕ Channel μέσω Digea, LiveStreaming, Cosmote TV και ΕΟΝ TV κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 12.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) Παρασκευή στις 19.30, στις 23.30 & το Σάββατο στις 15.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 19:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Σάββατο στις 21.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 18.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 17.00 & κάθε Δευτέρα στις 13.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Τετάρτη στις 19.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 14:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα), ΤΡΤ (Θεσσαλία) κάθε Σάββατο στις 14.00 & κάθε Κυριακή στις 12:00 και  ALFA (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκη) κάθε Σάββατο στις  14.00 & κάθε Κυριακή στις 12:00.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 223 «Η Επανάσταση των Νέων Δημιουργών – Περιεχόμενο που Κερδίζει στα Social Media» μπορείτε να το δείτε εδώ:  https://marketingconsultant.gr/i-epanastasi-ton-neon-dimiourgon-periechomeno-pou-kerdizei-sta-social-media/