Γράφει η «ξενοδόχος»

Ο Tουρισμός φαίνεται ότι είναι ένας από τους κλάδους όπου ενδιαφέρονται να επενδύσουν οι Σαουδάραβες.

Αυτό τουλάχιστον φάνηκε και από τις συναντήσεις του Υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας Khalid bin Abdulaziz Al-Falih, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στη χώρα μας. Μάλιστα ο Σαουδάραβας Υπουργός ζήτησε να ενταχθούν στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας στην επιχειρηματική αποστολή που θα συνοδεύσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία, καθώς θεωρεί ότι «ο τουριστικός τομέας είναι ιδανικός για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων».

Εν τω μεταξύ όμως υπάρχει ήδη μία μεγάλη δρομολογημένη επένδυση με σαουδαραβικά κεφάλαια και μάλιστα αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχει χαρακτηριστεί μεν στρατηγική ωστόσο έχει ακόμη δρόμο όσον αφορά τις εγκρίσεις.

Ο λόγος για το project της  RSR EAGLE RESORT, στην περιοχή της Καρύστου που έχει υπαχθεί στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων από το 2016, για ένα project  200 εκατ. ευρώ.

Η τουριστική επένδυση προγραμματίζεται σε έκταση 1.600 περίπου στρεμμάτων, η οποία θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακά συγκροτήματα, παραθεριστικές κατοικίες, τουριστικό λιμένα, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρο ευεξίας, συνεδριακό κέντρο και βοηθητικές υποδομές.

Συγκεκριμένα, από το σύνολο της έκτασης, η αξιοποιήσιμη έκταση είναι 768 στρέμματα και θα χωριστεί σε δύο ζώνες.

Στην Α’ ζώνη που αφορά έκταση 550 στρεμμάτων θα δημιουργηθεί τουριστικό παραθεριστικό χωριό με κατοικίες (συνολικού εμβαδού 110.902 τ.μ.) ενώ

στην Β’ ζώνη 218 στρεμμάτων θα δημιουργηθεί το 5άστερο ξενοδοχείο (43.580 τ.μ.) και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις.

Στο παραθεριστικό χωριό θα κατασκευαστούν και διατεθούν περίπου 750 πολυτελείς επιπλωμένες κατοικίες εμβαδού από 80 έως 160 τ.μ. η καθεμία.

Αντίστοιχα, το 5άστερο ξενοδοχείο θα διαθέτει περίπου 1.100 κλίνες.

Από την επένδυση αναμένεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 220 νέες θέσεις εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here