Μέχρι την Τρίτη 14 Μαρτίου συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για τον νέο κύκλο επιτάχυνσης για νεοφυείς επιχειρήσεις του OK!Thess.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο 15ος κύκλος επιτάχυνσης θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των ομάδων στον χώρο του ΟΚ!Τhess και κατά περίπτωση με τη χρήση ψηφιακών μέσων. Επίσης, όλες οι διαδικασίες για την ένταξη στον 15ο κύκλο επιτάχυνσης, από την πρώτη αξιολόγηση μέχρι τη συμμετοχή στο Bootcamp και την τελική αξιολόγηση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, θα γίνουν με φυσική παρουσία των ομάδων. Κάθε ομάδα που θα συμμετέχει τόσο στο Bootcamp όσο και στον κύκλο επιτάχυνσης πρέπει να μπορεί να εκπροσωπηθεί σε όλες τις δράσεις από τα μέλη της με φυσική παρουσία.

Τι είναι το πρόγραμμα επιτάχυνσης;

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υποστήριξης καινοτόμων επιχειρηματικών ομάδων οι οποίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο διερεύνησης ή ανάπτυξης. Έχει διάρκεια 12 εβδομάδες και βοηθά τους συμμετέχοντες να ωριμάσουν την ιδέα τους σε σύντομο χρόνο και να ανακαλύψουν ένα βιώσιμο και επεκτάσιμο επιχειρηματικό μοντέλο που θα τους επιτρέψει να αναπτυχθούν ως νεοφυείς επιχειρήσεις, σε μεγάλες αγορές διεθνώς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια και masterclasses σε θεμελιώδη θέματα επιχειρηματικότητας και μεθοδολογίας επιχειρηματικής ανακάλυψης, εβδομαδιαίο coaching από ιδρυτές startup εταιρειών και mentoring από επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων με βάση τις ανάγκες κάθε ομάδας, εξηγεί η ανακοίνωση.

Από τις αρχές του 2017 μέχρι σήμερα το πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess έχει υποστηρίξει περισσότερες από 150 καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), τα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της πόλης (ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΔΙΠΑΕ), τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων ΣΕΒΕ, το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας. Σταθερό συνεργάτη για τις ανάγκες του προγράμματος αποτελεί το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ).

Χρονοδιάγραμμα

  • 14 Μαρτίου (23:59): Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
  • 16 Μαρτίου: Ολοκλήρωση της Ά φάσης αξιολόγησης και πρόσκληση των αιτούντων που θα επιλεγούν στο Bootcamp
  • 17 Μαρτίου – 22 Μαρτίου: Διεξαγωγή του Bootcamp (εργαστήρια διάρκειας 20 ωρών, υποχρεωτικής παρακολούθησης)
  • 24 Μαρτίου: Παρουσιάσεις των ομάδων που ολοκλήρωσαν το Bootcamp στην επιτροπή αξιολόγησης (Pitching Event)
  • 24 Μαρτίου: Ανακοίνωση των ομάδων που θα γίνουν δεκτές στο πλήρες πρόγραμμα του 15ου κύκλου επιτάχυνσης.

Για την καλύτερη προετοιμασία των ομάδων πριν από την υποβολή της αίτησης τους, οι coaches του OK!Thess θα είναι διαθέσιμοι για online συναντήσεις, κατόπιν ραντεβού μέσω email στο mail@okthess, για να συζητήσουν με τους ενδιαφερόμενους για την επιχειρηματική ιδέα τους και το πρόγραμμα επιτάχυνσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here