Στην εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας, τα events αποτελούν μια ισχυρή μορφή μάρκετινγκ, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες και δημιουργώντας βαθιές σχέσεις με το κοινό. Από την επιλογή του θέματος έως την εκτέλεση και την αξιολόγηση της επίδρασης, το Event Marketing αποτελεί μια τέχνη που συνδυάζει δημιουργικότητα, στρατηγική και προσεκτικό προγραμματισμό. Στο επεισόδιο αυτό, θα αναλύσουμε παραδείγματα επιτυχημένων events, θα μοιραστούμε πρακτικές συμβουλές και θα συζητήσουμε τις τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον του τομέα.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice που μεταδίδεται από το ONE Channel, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο του στο studio τον Βασίλη Μεντζελόπουλο, Event Marketing Expert και CEO της Amuse Event Management,  συζητούν για το Event Marketing σήμερα.

Στην εκπομπή συζητήσαμε τον ορισμό και τη σημασία του event marketing για την ανάπτυξη επιχειρήσεων, εξετάζοντας πώς έχει εξελιχθεί αυτός ο τομέας με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Αναλύσαμε επίσης τις βασικές στρατηγικές που εφαρμόζονται κατά τον σχεδιασμό επιτυχημένων events, τις μεθόδους αξιολόγησης της επιτυχίας τους, καθώς και τους κρίσιμους δείκτες που λαμβάνονται υπόψη. Αναφερθήκαμε επίσης στις μεγαλύτερες προκλήσεις του τομέα και στο πώς το event marketing μπορεί να ενισχύσει την εταιρική εικόνα και το brand μιας επιχείρησης. Ακόμα, εξετάσαμε τα κρίσιμα στοιχεία για τη δημιουργία μιας ενδυναμωτικής εμπειρίας για τους συμμετέχοντες σε ένα event. Τέλος ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσίασε τους 6 κανονες της διάδρασης (engagement) στο μάρκετινγκ.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του ONE Channel που μετρά πάνω από 200 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014 (αρχικά στο SBC TV και στη συνέχεια στο Attica TV), ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι. Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις. Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 9 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr & franchise.gr.

Η εκπομπή μεταδίδεται στην τηλεόραση από το ΟΝΕ Channel μέσω Digea, LiveStreaming, Cosmote TV και ΕΟΝ TV κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 12.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) Παρασκευή στις 19.30, στις 23.30 & το Σάββατο στις 15.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 19:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Σάββατο στις 21.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 18.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 17.00 & κάθε Δευτέρα στις 13.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Τετάρτη στις 19.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 14:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα), ΤΡΤ (Θεσσαλία) κάθε Σάββατο στις 14.00 και ALFA (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκη) κάθε Σάββατο στις 14.00.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 202 «Εντυπωσιάζοντας το Κοινό: Τα Μυστικά του Event Marketing» μπορείτε να το δείτε εδώ: https://marketingconsultant.gr/entyposiazontas-to-koino-ta-mystika-tou-event-marketing/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ