Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται εντός της ανοδικής… ΑΟΖ, αφού δεν έχει χάσει την επαφή του με την περιοχή στήριξης των 630 μονάδων.
Μάλιστα, στη συνεδρίαση της προηγούμενης Τετάρτης, ο MACD πέρασε θετικός, μετά από δύο μήνες απαισιοδοξίας. Πρακτικά, η μεσοπρόθεσμη εικόνα υποδηλώνει συσσώρευση, ωστόσο το στρες της τάσης έχει περάσει στους αγοραστές, οι οποίοι καλούνται να υπερασπιστούν για τέταρτη φορά σε έναν μήνα το εν λόγω σημείο στήριξης.
Μετά από κίνηση τριών μηνών σε εύρος 100 μονάδων, η σύμπτυξη των κινητών μέσων των 30 και 50 ημερών εφάπτεται σχεδόν με τη χρονοσειρά του Γενικού Δείκτη, καθιστώντας πλέον δύσκολη την εξαγωγή συμπερασμάτων ως προς τη βραχυπρόθεσμη πρόθεση της τάσης. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ταλαντωτές, οι οποίοι κινούνται ουδέτερα και χωρίς διάθεση αλλαγής από τα μέσα Ιουνίου και μετά.
Ο Ιούλιος τελειώνει την Παρασκευή και, παρά το γεγονός ότι η αγορά δεν έχει απολέσει την επαφή της με το κλείσιμο του Ιουνίου (638 μονάδες), η μείωση των μέσων ημερήσιων συναλλαγών στα 50 εκατ. ευρώ, από 67,8 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο, βγάζει μια κόπωση στο ταμπλό.
Συμπερασματικά, η αγορά δείχνει μετριοπαθή στάση, τηρουμένων των ειδησεογραφικών συνθηκών, και δεν έχει παρασυρθεί σε πωλήσεις πανικού, όπως έχει συμβεί σε άλλες ειδικές συνθήκες στο παρελθόν. Σε αυτό έχει βοηθήσει και η εποχική συρρίκνωση του τζίρου, η οποία δεν βγάζει ένταση στις διακυμάνσεις, και μένει να φανεί αν τελικά η περίοδος έως τις 2 Αυγούστου θα συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο αναμονής.
Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 28/07/2020