Σε ενοποίηση όλων των εγχώριων και διεθνών δραστηριοτήτων του, σε Ελλάδα Ισπανία και Πορτογαλία, προχωρά ο ξενοδοχειακός Όμιλος Sani/Ikos (Sani/Ikos Group SCA).

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, στον Όμιλο Sani/Ikos ενοποιούνται οι δραστηριότητες της LBRI SCA, ιδιοκτήτριας εταιρείας των Sani Resort και Ikos Resorts στην Ελλάδα, και της Ikos International SCA, η οποία κατέχει και διαχειρίζεται ξενοδοχειακά συγκροτήματα Ikos Resorts στην Ιβηρική.

Ο Όμιλος Sani/Ikos λειτουργεί συνολικά 10 πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κω, στην Ελλάδα και στην Ανδαλουσία στην Ισπανία. Παράλληλα δύο νέα συγκροτήματα στην Κέρκυρα και το Αλγκάρβε στην Πορτογαλία βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.

Στόχος της ενοποίησης των δραστηριοτήτων είναι η ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και η στρατηγική τοποθέτηση των brands Sani Resort και Ikos Resorts στην αγορά ενόψει της μετά- Covid εποχής και της περιόδου ανάκαμψης.

Αυτό είναι και το δεύτερο βήμα της εταιρικής αναδιάρθρωσης, αφού ο Όμιλος Sani/Ikos  προχώρησε στην έκδοση ομολόγου ύψους 300 εκ. ευρώ με διάρκεια τα 5,5 έτη. Η έκδοση του ομολόγου υπερκαλύφθηκε 3 φορές και ολοκληρώθηκε με επιτόκιο 5,625% από κορυφαίους διεθνείς και Έλληνες θεσμικούς επενδυτές επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών στις προοπτικές ανάπτυξης των brands του Ομίλου.

Tην έκδοση του ομολόγου είχε αναλάβει η Morgan Stanley ως βασικός συντονιστής, σε συνεργασία με την J.P. Morgan και τις Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική και Eurobank. Τα έσοδα από το νέο ομόλογο, θα χρηματοδοτήσουν το επενδυτικό σχέδιο του Ομίλου σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here